Terror i Nice

Hollande efter terror: Vi skal hele tiden være på vagt

Angrebet i Nice, der har kostet mindst 84 personer livet, havde karakter af terror, siger Francois Hollande, Frankrigs præsident.

Frankrigs præsident, François Hollande, kommenterede i en tv-transmiteret tale natten til fredag angrebet i Nice, hvor en lastbil i høj fart torperede en menneskemængde og dræbte mindst 84 personer.

- Man kan ikke benægte, at angrebet har karakter af terror, lød det fra Hollande ifølge Reuters.

Seneste officielle melding fra de franske myndigheder er, at mindst 84 personer er dræbt og 18 i kritisk tiltand efter angrebet i den franske by.

- Hele Frankrig er underlagt en konstant trussel fra islamistisk terrorisme. Vi må hele tiden være på vagt, foralte præsidenten videre.

Hollande befandt sig på en privat tur til Avignon, da angrebet fandt sted sent torsdag aften. Herefter hastede han til krisemøde i Paris. Fredag vil præsidenten så selv tage videre til Nice for at vise sin støtte til byen.

Premierminister: Det er terror

Frankrigs premierminister Manuel Valls kalder på Twitter angrebet for terror.

- Byen Nice er på vores nationaldag blevet ramt af terrorisme. Enorme smerter, landet er i sorg. Men franskmændene vil bestå, skriver han på Twitter.

Regionsformand i det sydlige Frankrig, Christian Estrosi, stiller sig kritisk over for det neddroslede terrorberedskab.

- Jeg er overbevist om, at vi er i krig, skriver han på Twitter.

Han vil nu have svar på, hvordan det overhovedet kunne ske, at en lastbil kunne komme gennem afspærringen og ind til de mange mennesker, der fejrede den franske nationaldag, Bastilledag.

Frankrig forlænger undtagelsestilstand

Francois Hollande bekendtgjorde samtidig, at Frankrig forlænger undtagelsestilstanden i landet med tre måneder after nattens angreb. 

Fredag oplyste den franske regering ellers, at man ikke ville forlænge den undtagelsestilstand, der har været indført siden angrebet i Paris i november sidste år, når den udløber 26. juli. Men det er nu ændret.