Terror i Nice

Franske ministre er uenige: Havde Nice-terrorist islamistiske bånd?

Premierminister mener, at islamisme spillede en rolle i Nice-angreb, mens indenrigsminister maner til ro.

Gerningsmanden bag angrebet i Nice havde formentlig forbindelse til radikale islamistiske kredse, siger den franske premierminister, Manuel Valls.

- Han er en terrorist, som formentlig har bånd til radikal islam på den ene eller anden måde, siger han i et interview med den franske tv-station France 2.

- Ja, det er en terrorhandling og vi får at se, hvilke forbindelser der er til terrororganisationer, tilføjer Valls.

Samtidig siger Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, at det ikke er muligt på nuværende tidspunkt at bekræfte, om gerningsmandens motiv bag Nice-angrebet havde noget at gøre med yderliggående islamisme.

- Vi har en person, som ikke var kendt af efterretningstjenesterne for aktiviteter forbundet med yderliggående islam, siger Cazeneuve til en anden tv-station, TF1.

På spørgsmålet om, hvorvidt han kan bekræfte, at gerningsmandens motiv havde at gøre med radikal islamisme, svarer han:

- Nej.

Gerningsmand blev dræbt af politiet

Manden bag angrebet i Nice, der foreløbig har kostet 84 mennesker livet, blev skudt og dræbt af politiet, efter han havde kørt en 19 ton tung lastbil gennem en stor menneskemængde på strandpromenaden i den franske badeby.

Foruden de dræbte meldes 202 mennesker såret, heraf 52 alvorligt.

Valls siger til France 2, at dødstallet efter alt at dømme vil stige.

Han vil heller ikke udelukke, at der kommer flere angreb i Frankrig, som i forvejen er i højt beredskab efter terrorangrebet i Paris i november, hvor 130 mennesker blev dræbt i koordinerede angreb forskellige steder i byen.

- Jeg er overbevist om, at vi vil vinde krigen mod terrorisme og yderliggående islam, tilføjer Valls.