Terror i Nice

Fanget på video: Politiet i vild ildkamp med gerningsmanden

En ny video viser nu den dramatiske aktion i den sydfranske ferieby.

Det gik vildt for sig, da fransk politi sent torsdag nærmede sig den lastbil, som netop havde kørt ind i og dræbt mindst 84 personer i Nice.

Det viser en dramatisk video optaget umiddelbart efter terrorangrebet i den sydfranske ferieby.

I videoen nærmer to franske politifolk sig lastbilen, mens de løsner adskillige skud. En af betjentene går hen mod førehuset, men da han nærmer sig døren i højre side, lyder det som om, der bliver skudt mod ham.

Han løber med det samme i dækning langs lastbilens højre side, mens hans kollega bliver ved med at affyre skud mod førerhuset.

Efter yderlige et par sekunders ildkamp dør skudene ud, mens betjenten, der tilsyneladende var tæt på at blive skudt, lyser ind af ruderne med en lommelygte, samtidigt med at flere betjente nærmer sig.

Af videoen fremgår det ikke, om gerningsmanden dør af skudvekslingen, og om det, der umiddelbart ser ud til at være et skud mod betjenten, er affyret af den formodede gerningsmand i førerhuset.

Tidligere PET-chef: Professionelt arbejde

En anden video, der enten er optaget kort tid før eller efter den første video, viser flere betjente, der langsomt nærmer sig lastbilen.

Af videoen fremgår det ikke, om gerningsmanden på det tidspunkt er i live, og ifølge Frank Jensen, tidligere operativ chef i PET, er det usikkerheden, der får betjentene til at tage alle forholdsregler.

- Der er ingen tvivl om, at videoen er optaget, efter der har været skudt mod lastbilen, for ellers holder den ikke stille. Gerningsmanden skal uskadeliggøres, men politifolkene ved ikke, om han er død, om der er andre i førerhuset, og om der eventuelt kan være nogen i varerummet, siger Frank Jensen og kalder politiets arbejde professionelt.