Terror i Nice

Efter voldsomt terrorangreb: Dette stærke billede deles igen og igen

Et stærkt billede bliver delt flittigt på de sociale medier efter tragedien i Nice torsdag aften.

Hvorfor bringer vi dette billede - Nice

En fredelig fejring af den franske nationaldag i Nice blev sent fredag forvandlet til et levende mareridt. En mand pløjer med overlæg en lastbil ind i menneskemængden for at dræbe og lemlæste.

For de fleste en uforståelig handling. Og for de fleste en handling sket langt væk.

Et foto af et lille, overdækket lig med en dukke ved siden vil blive et af de billeder, der vil stå tilbage. Og fortælle endnu et kapitel i historien om terrorens ansigt.

Vi vil på TV2 ikke vise alt. Men vi vil heller ikke undlade at vise virkeligheden. Hvor ond og meningsløs den end måtte virke.

I kølvandet på terrorangrebetangrebet i Nice har folk på de sociale medier delt deres sorg og medfølelse. Især ét billede går igen: På motivet ses et lig pakket ind i et termotæppe med en dukke liggende ved siden af.

Billedet er taget af fotografen Eric Gaillard fra telegrambureauet Reuters, og det bliver delt i tusindtal. Eksempelvis er et enkelt tweet fra brugeren Brandon Morse med billedet af liget og dukken blevet re-tweetet tæt på 2000 gange, mens musikeren James McVeys er delt 10.000 gange. 

- Det er trist at skulle sige det, men der er efterhånden opstået en fast kutyme for, hvad der sker på sociale medier, når vi oplever et større terrorangreb: Nogle få billeder, tegninger eller citater bliver nærmest øjeblikkeligt ikoniske og bliver så delt igen og igen, siger Kaare Sørensen, TV 2's redaktør for sociale medier.

Behov for at tage afstand

Flere at delingerne er ledsaget af erklæringer om sorg og medfølelse med ofrene og deres efterladte.

- Dette er ikke menneskeligt. Dette har ingen religion. Dette har ingen plads i vores verden, skriver James McVey.

- Her er en lille pige og hendes dukke i aftes i Nice. Uskyldigheden er altid de første ofre, skriver brugeren KNEISHUNAI.

- Billedet af det tildækkede dræbte barn med dukken ved sin siden – oprindeligt taget af en Reuters-fotograf - er så voldsomt som man næsten kan forestille sig. Når man ser det, så tager det nogle sekunder helt at forstå det. Folk deler det, fordi vi har et helt naturligt behov for at tage afstand fra denne form for grusomhed. Og for at indgå i en større diskussion, der hedder: Det her vil vi ikke finde os i, siger Kaare Sørensen.

Forfærdeligt - bare forfærdeligt

Borgmesteren i Nice, Christian Estrosi, siger til lokale medier, at omkring ti børn er blandt de mindst 84 dræbte i angrebet i byen sent torsdag aften.

Ifølge det lokale medie Nice-Martin er 54 børn indlagt på hospitalet efter torsdagens terrorangreb på havnen i den franske by Nice.

Flere kilder har beskrevet, hvordan forældre har kastet deres børn over hegn for at få dem i sikkerhed.

Den danske politiker Naser Khader har også bragt billedet på sin Facebook-profil og har fået tusinder af likes:

Identiteten på ofret på billedet er endnu ikke kendt.