Udland

Trump afslører vicepræsident-bud fredag klokken 17

Republikaneren Donald Trump vil inden weekenden melde ud, hvem der skal være hans makker i valgkampen.

Donald Trump, der med al sandsynlighed bliver Republikanernes præsidentkandidat i USA, er klar til at offentliggøre, hvem han vil have som vicepræsident, hvis han kommer i Det Hvide Hus.

Hvem der bliver Trumps makker, offentliggøres fredag i New York.

Nede på to kandidater

Dermed bekræfter han de seneste dages meldinger fra flere amerikanske medier.

- Jeg vil komme med meddelelsen om mit bud på en vicepræsident fredag klokken 11.00 på Manhattan. Flere detaljer følger, skriver Donald Trump på Twitter onsdag aften lokal tid.

Tidspunktet for afsløringen af hans såkaldte running mate svarer til klokken 17.00 i Danmark.

Tirsdag sagde Trump til Fox News, at han havde skåret listen over mulige kandidater ned til fem personer. Og onsdag er tallet så kommet endnu længere ned.

- Jeg snævrer det ind. Jeg er på tre, potentielt fire. Men inde i mit eget hoved er jeg nok nede på omkring to, siger han i et nyt interview på Fox News ifølge CNN.

Flere medier har peget på en lille håndfuld formodede kandidater.

Trump officielt kandidat på mandag

Det drejer sig ifølge Reuters om tidligere formand for Repræsentanternes Hus Newt Gingrich, Indiana-guvernør Mike Pence, New Jersey-guvernør Chris Christie og den pensionerede generalmajor Michael Flynn.

Tv-stationen CNN udpeger Newt Gingrich og Mike Pence som feltets favoritter.

Ifølge CNN har Trump onsdag haft samtaler med Newt Gingrich, Mike Pence og Chris Christie. Også Alabama-senator Jeff Sessions skulle have talt med Trump.

En kilde tæt på rigmandens valgkampagne siger ifølge Reuters, at Pence lige nu ligner det bedste bud, men kilden understreger, at det kan nå at ændre sig.

Donald Trump ventes i næste uge officielt at blive valgt som præsidentkandidat for Republikanerne, der holder partikonvent fra mandag. Der er ingen modkandidater.

Posten som vicepræsident sidder Joe Biden i dag på.