Udland

EU-skeptiker bliver Brexit-minister - og Boris Johnson får udenrigsministerposten

Theresa May udnævner onsdag aften sit nye ministerkabinet. Blandt de nye ministre er den fremtrædende Brexit-forkæmper Boris Johnson.

Der er gang i svingdøren på adressen Downing Street 10 i London onsdag.

Først er den tidligere premierminister David Cameron flyttet ud til fordel for den konservative partifælle og nuværende regeringsleder Theresa May.

Og onsdag aften har hun så haft travlt med at indkalde en række britiske politikere til en snak om, hvilke ministerposter de skal have fremover i hendes såkaldte kabinet.

Den mest opsigtsvækkende udnævnelse indtil videre er den fremtrædende nej-siger under EU-kampagnen, Londons tidligere borgmester Boris Johnson, som nu bliver Storbritanniens nye udenrigsminister.

Osborne har fået sparket

Derudover har George Osborne indgivet sin afsked som finansminister i Storbritannien. I stedet er den hidtidige udenrigsminister Philip Hammond, som Boris Johnson altså træder ind i stedet for, udnævnt som ny finansminister.

Ifølge flere politiske journalister skulle George Osborne dog have fået sparket og altså ikke selv have valgt at træde ud af regeringen. The Suns politikske redaktør, Tom Newton Dunn, skriver blandt andet således på Twitter:

May udnævner 'Brexit-minister'

Liam Fox får et helt nye ministerium at boltre sig med, da han onsdag blev udnævnt til international handelsminister - angiveligt i et forsøg fra Theresa May på at fremtidssikre de britiske virksomheders handel med resten af Europa efter Brexit. Euroskeptikeren Fox var den første, der blev stemt ud af det konservative lynvalg til formandsposten, som Theresa May vandt.

Også David Davis får et nyoprettet ministerium, og han er et ansigt, EU skal vænne sig til at se på. Han skal være det, der allerede i de britiske medier er døbt 'Brexit-minister' og får dermed det overordnede ansvar for Storbritanniens udmeldelse af EU.

Blandt de mere 'forudsigelige' udnævnelser finder man blandt andet den hidtidige energiminister Amber Rudd, som overtager posten som indenrigsminister fra Theresa May selv.

Derudover får Michael Fallon lov til at beholde sin post som forsvarsminister.