Udland

Nye angreb mod tyrkisk militær dræber syv personer

Tre bombeangreb på under et døgn dræber ti personer og sårer flere i Tyrkiet. Militæret giver PKK skylden.

Militante fra Kurdistans Arbejderparti (PKK) dræbte søndag seks tyrkiske soldater og en vagt i to separate angreb, beretter den tyrkiske hær og lokale medier ifølge AFP.

En tyrkisk soldat blev sammen med vagten tidligt søndag dræbt af en bilbombe ved en militærpost i den østlige provins Van ifølge militæret.

Mindst 15 personer blev såret, en enkelt alvorligt, siger hæren i en meddelelse.

Senere på dagen blev fem soldater dræbt af en vejsidebombe i Hakkari-provinsen i det sydøstlige Tyrkiet, rapporterer lokale medier. Fire døde på stedet, og den femte døde på hospitalet.

Tyrkiske sikkerhedsstyrker har været i Hakkari-provinsen som del af en større militæroperation for at slå ned på de kurdiske militante i provinsen, som ligger tæt på grænsen til Irak.

Næsten daglige angreb

Angrebene kommer en dag efter, at PKK lørdag stod bag endnu en bilbombe i den sydøstlige del af landet. Bomben dræbte to tyrkiske soldater og en civil uden for byen Mardin, som ligger tæt på den syriske grænse.

Angreb mod tyrkisk militær er intensiveret med nærmest daglige angreb, siden to et halvt års våbenhvile blev ophævet sidste juli.

Regeringen har i de seneste måneder gennemført militære operationer mod oprørsgrupper i regionens byer i et forsøg på at drive oprørerne ud af dem.

Aktivister mener, at disse aktioner også har dræbt civile.

Siden PKKs oprør begyndte i 1984, har næsten 40.000 mennesker mistet livet i konflikten. PKK anses for at være en terrororganisation af både Tyrkiet, EU og USA.