Udland

Rejsefeber: Det skal du være opmærksom på, når du bestiller en rejse i sidste øjeblik

Den danske sommer har været lige så våd som den plejer. Her får du fire tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du booker en rejse i 11. time.

For nogle uger siden var det billigt at springe på flyet og tage sydpå. Danskerne var nemlig stadig ramt af terrorfrygt, og derfor var priserne i bund.

Efter et par uger med regn har danskerne dog igen fået mod på at rejse til destinationer, der har været ramt af terror.

Du får her fire råd til, hvad du skal være opmærksom på, når rejsen skal bestilles.

1: All-inclusive er ofte total lokal

Hvis din rom og cola skal være med Belvenie Fifty eller andre dyre dråber, så skal du gå en stor bue uden om all-inclusive. 

Den mad og drikke som serveres på all-inclusive feriestederne er ofte produceret og forarbejdet i den by, hvor dit hotel ligger. Det gælder både den kulinariske oplevelse, men også de alkoholiske varer. Fadøllen er hverken Carlsberg eller Tuborg, men tyrkiske Efes, græske Alfa eller spanske Estrella. Hvis du kan leve med det, så kan du trygt vinge feltet med all-inclusive af i bestillingen. 

2: Skal det være inklusive alt, så vælg det rigtige land

Tyrkiets turistindustri er bygget op om all-inclusive. Mange af hotellerne sørger altså for et ophold, hvor du ikke skal bekymre dig om, hvor det næste måltid eller den næste drink skal komme fra. 

Morgen-, middags-, og aftenbuffet samt snacks i løbet af dagen er alt sammen inkluderet. Men bestiller du en all-inclusiverejse til et land, som historisk set ikke er kendt for at udbyde denne service, så er det altså ikke sikkert at alt kører på skinner. Blandt andet har flere spanske og græske hoteller forsøgt sig med all-inclusive - med blandet succes.

3: Uspecificeret - hvis du er modig eller ligeglad

Du kan vinde i lotteriet og få en billig rejse på et firstjernet luksushotel. Men pendulet kan så sandelig også svinge den anden vej.

Denne rejse er for dig, som kan falde i søvn på en drømmeseng, og ikke har noget i mod at havne på Lars Tyndskids mark uden aircondition. Der er nemlig visse risici forbundet med at bestille en uspecificeret rejse.

Rejseselskaberne garanterer ikke for standarden af dit værelse, hvilket betyder, at du kan risikere at blive indlogeret på et værelse i en delelejlighed. Derudover er der ingen garantier i forhold til faciliteter på hotellet, afstand til byen eller afstanden til stranden. 

4: Blåt sygesykringsbevis duer ikke i Tyrkiet

Skulle uheldet være ude, så hjælper det blå sygesikringsbevis dig ikke, hvis du kommer til skade i Tyrkiet. 

EU-sygesikringsbeviset duer - som du måske kan regne ud - kun i EU. Og indtil videre er der lange udsigter til et tyrkisk medlemsskab. Derfor skal du sørge for, at have en privat rejseforsikring på plads inden du tager afsted. Ellers kan du ende med selv at betale for en eventuel behandling på sygehuset. Bliver du så syg, at du skal transporteres hjem, så er det ligegyldigt om du er i Tyrkiet eller EU - du betaler selv.

Go' tur!