Obama: Et ondt og beregnende angreb på politiet

USAs præsident slår fast, at de ansvarlige for skuddrab på en række politibetjente vil blive stillet til ansvar.

USA har i nat været vidne til et ondt, foragteligt og beregnende angreb på politibetjente. Og de skyldige vil blive fundet og straffet.

Det slog præsident Barack Obama fast, da han på et pressemøde i den polske hovedstad Warszawa for første gang udtalte sig om de dramatiske begivenheder, der har udspillet sig i byen Dallas de seneste timer.

Her er fem betjente blevet dræbt og andre sårede, efter at snigskytter åbnede ild mod politiet i forbindelse med en demonstration, der skulle sætte fokus på politiets behandling af sorte amerikanere.

- Vi kender endnu ikke alle detaljer. Men det vi ved er, at det var et ondt, beregnende og foragteligt angreb på politiet, siger Obama og fortsætter:

- Der findes ingen retfærdiggørelse for den her slags angreb på politistyrker. Alle, der har været involveret, vil blive stillet til ansvar.

To sorte dræbt den seneste uge

I denne uge er to sorte mænd er blevet dræbt af politiet i byerne Minnesota og Louisiana, og det har vakt vrede blandt store dele af den amerikanske befolkning.

Barack Obama har selv tidligere på ugen udtrykt bekymring for skuddrabene på de to sorte mænd.

- De (skuddrabene, red.) er symptomatiske for de store udfordringer inden for vort strafferetlige system, de racemæssige forskelle, der viser sig i hele systemet år efter år, og den deraf følgende mistillid mellem ordensmagten og for mange af dele af det samfund, de tjener, sagde Obama tidligere på ugen.

Barack Obama er i fredag Polen for at deltage i et møde om NATO-samarbejdet.