Udland

Anmeldelserne vælter ind: Piger omringet og befamlet af unge mænd på svensk festival

På trods af politiets indsats har flere piger anmeldt seksuel chikane på svensk festival.

Anmeldelser om piger, der er blevet seksuelt antastet på en gratisfestival i Sverige, fortsætter med at stige. Lørdag havde politiet modtaget 11 anmeldelser, men søndag var tallet nået op på 24. Det skriver svenske Aftonbladet.

- Lige nu har vi 24 klager over seksuel chikane, og der kan jo komme flere. Jeg mener, det er vigtigt, at det bliver anmeldt, for det er ikke i orden, siger vagthavende ved Värmland Politi Eva Högfeldt til Aftonbladet.

Pigernes historier lyder på, at de under festivalen er blevet omringet af mellem syv og otte drenge, som befamlede dem under tøjet og kyssede dem. Den yngste af pigerne var 12 år, mens de ældste var omkring 18 år.

- Jeg følte, hvordan en hånd kom bagfra og tog mig i skridtet. Heldigis havde jeg jeans på, men jeg tænkte bare; Gud, hvad sker der, fortæller 17-årige Alexandra Larsson episoden i et interview med Aftonbladet.

Fortsætter i de kommende weekender

Efter de første anmeldelser indtraf, øgede politiet sin tilstedeværelse på festivalen. Alligevel fortsatte episoderne indtil natten til søndag. En "håndfuld" mistænkte personer er blevet anholdt i sagen, siger politiets indsatsleder Daniel Fernström.

Tidligere var to unge mænd på 16 og 18 år anholdt i sagen, mistænkt for at være blandt krænkerne. De blev efterfølgende løsladt og bortvist fra festivalspladsen. 

- Det handler om en eller flere grupper af unge uledsagede flygtninge. De vil blive afhørt af politiet, siger Per-Arne Eriksson, fra politiet i Värmland till SVT.

Han har siden udtalt til norske VG, at anmeldelserne i løbet af søndag formiddag er steget til et sted mellem 30 og 40. Og at tallet fortsat kan stige. 

Festivalen Putte i Parken bliver afholdt i Mariebergsskoven i Karlstad og er en gratisfestival for helt unge. Festivalen blev afholdt mellem torsdag og lørdag. Efter Karlstad fortsætter festivalen med at gæste Leksand og Kungsträdgården i Stockholm i de kommende weekender.