Udland

Putins rockere udløser ballade i Bulgarien

Den russiske rockerklub Natteulvene med tætte forbindelser til præsident Putin er på turne kaldet "Slavisk Verden 2016". De er nu nået til Bulgarien

Det gik ikke stille for sig da omkring 30 medlemmer af Natteulvene på deres motorcykler fredag eftermiddag trillede ind i den bulgarske hovedstad Sofia. Putins rockere, som de kaldes, blev mødt af demonstranter med bannere, der viste ligheden mellem Putin og Hitler. Demonstranterne buhede og råbte "Putin er en terrorist".

Men der var også mødt en stor flok pro-russiske demonstranter op for at tage imod Natteulvene.

På et tidpunkt kom det til håndgemæng mellem de to grupper foran Alexander Nevsky-katedralen. Politiet var dog massivt til stede og lagde sig straks i mellem og to personer blev anholdt.

På turne gennem østeuropæiske og baltiske lande

Ankomsten til Bulgarien var første del af Natteulvenes planlagte turne gennem 12 østeuropæiske og baltiske lande - en tur de kalder for "Slavisk Verden 2016". Ifølge dem selv er formålet med "Slavisk Verden 2016" at knytte et tættere bånd mellem de slaviske folk.

De anti-russiske demonstranter mener derimod, at natteulvene kun er ude på at provokere og skabe ballade.

På en lignende tur sidste år ville Natteulvene fejre 70 års-jubilæet for sejren over Nazityskland under Anden Verdenskrig ved at køre gennem en række østeuropæiske lande for at slutte i Berlin. Natteulvene fik dog forbud mod at kører gennem blandt andet Polen, og turen ebbede stille ud. 

Demonstranterne i Sofia mener heller ikke, at den bulgarske regering skulle have tilladt Natteulvene at køre gennem Bulgarien.

- Det polske folk tillod ikke Natteulvene at komme ind i deres land. Det er en skændsel, at vi tillader dem at komme her, lyder det fra en af demonstranterne i Sofia.

- Vi vil vise, at Putins agenter ikke er velkommen i Bulgarien, forklarer en anden demonstrant til den bulgarske tv-station b TV.

- Jeg kan ikke se Putin. Kan I?, kom det fra en af Natteulvene med et smørret grin.

Andre bulgarere var mødt op for at tage godt imod rockerne fra Moskva.

- De er kommet for at forene de slaviske folk og den russiske-ortodokse tro, fortalte en kvinde, der kun ville kaldes ved sit fornavn, Rumyana.

Og for at vise deres god vilje lod medlemmerne af Natteulvene sig velsigne af en præst fra Alexander Nevsky-katedralen.

- Vi mener, at alle lande bør have en patriotisk opdragelse, især af de unge. Det er problemet. Vi glemmer historien, som er stammen på vores træ. Hvis rødderne skæres over, bliver det hele ødelagt, og alt forsvinder, forklarede Andrey Bobrovsky fra Natteulvene, efter han var blevet velsignet.