Udland

Øjenvidner: De angreb med våben og sprængstof

En nevø til en af gidslerne fortæller, hvordan onklen ringede fra restauranten og fortalte, at han frygtede for sit liv.

Attentatmænd stormede fredag en restaurant i det diplomatiske kvarter i Bangladeshs hovedstad, Dhaka, hvor de tog omkring 20 personer som gidsler.

Restaurantbestyrer Sumon Reza undslap med nød og næppe angrebene, siger han til et lokalt medie ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg befandt mig på taget. Hele bygningen skælvede, da de detonerede deres sprængstoffer, siger han.

Mange betjente såret - to dræbt

Politikommissær Sheikh Nazmul Alam siger til AFP, at han har mistet kolleger i angrebet.

- To politibetjente, deriblandt chefen for politistationen i Bani, er blevet dræbt. Det ser ud, som om at de er blevet ramt af kugler og granatsplinter, siger han.

- Helt op til 20 betjente er såret. Syv-otte folk er sluppet ud fra restauranten, men der er stadig folk derinde, siger politikommissæren.

Gidsel ringede til Nevø

Gæsterne på restauranten kunne kort efter at angrebene fandt sted ringe til deres pårørende. En gæst ringede til sin nevø, som senere udtalte sig til AFP.

- Han virkede meget nervøs, og han opfordrede politiet til ikke at storme restauranten, for så ville attentatmændene dræbe gidslerne, sagde nevøen til AFP.

Bangladesh hårdt ramt af vold og drab

Bangladesh har igennem længere tid lidt under en bølge af religiøst motiverede mord på udlændinge, religiøse minoriteter og sekulære aktivister.

En hinduistisk præst blev tidligere på dagen hugget ned og dræbt af tre unge, som kom kørende mod ham på motorcykel ved et tempel i Bangladesh.

De seneste tre er år er omkring et halvt hundrede mennesker blevet dræbt ved barbariske angreb. Islamisk Stat har taget skylden for over en snes af angrebene.

Politiet i Bangladesh foretog i sidste måned over 11.000 anholdelser. Langt de fleste af de anholdte var kriminelle, men der var mindst 200 formodede militante islamister blandt dem.