Udland

Gidseltagere dræbt under politiaktion i Bangladesh

Specialpolitiet i Dhaka har stormet restaurant, hvor en ekstremistisk gruppe har gang i en gidseltagning.

Lørdag morgen lokal tid har specialstyrker fra politiet i Bangladeshs hovedstad, Dhaka, stormet den restaurant, hvor omkring 20 gidsler bliver holdt fanget af militante islamister. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Vores specialstyrker har stormet restauranten. Der er intense skudvekslinger, siger Mizanur Rahman, vicechef for specialstyrkerne, til Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet er mindst 12 gidsler blevet reddet levende ud fra restauranten, mens alle gidseltagerne ifølge politiet skal være døde. Resten af gidslernes tilstand er endnu ukendt.

Omkring 100 betjente fra indsatsstyrken deltager i aktionen, efter at det angiveligt mislykkedes at forhandle med gidseltagerne.

Den ekstremistiske organisation Islamisk Stat (IS) har taget skylden for angrebet, der fandt sted fredag aften lokal tid.

Ukendt antal dræbte 

IS hævdede før politiet stormede stedet, at 20 mennesker var dræbt under gidseltagningen.

Oplysningerne om de døde er ikke bekræftet fra officielt hold. Politiet siger i stedet, at to politimænd er dræbt, mens flere end 20 personer er såret.

Den ekstremistiske organisation har tidligere på natten offentliggjort billeder på sociale medier, som de påstår er billeder af døde udlændinge på restauranten.

Gidseltagningen foregår i byens diplomatiske kvarter.

Flere udlændinge blandt gidsler

Der er flere udlændinge blandt gidslerne, oplyser talsmand for Dhakas politienhed Sheikh Nazmul Alam. Den italienske ambassadør i Bangladesh siger ifølge Reuters, at der er syv italienske statsborgere blandt de tilbageholdte.

- Det er en selvmordsmission. De (gidseltagerne red.) vil ikke forhandle, siger ambassadør Mario Palma. Udtalelserne er faldet på den statslige italienske tv-kanal RAI.

Det er otte til ni bevæbnede mænd, der har angrebet en restaurant i bydelen Gulshan. Stedet beskrives som populært blandt diplomater, udlændinge og middelklassefamilier.

Udenrigsministeriets Borgerservice i København har natten til lørdag dansk tid ingen aktuelle meldinger om, at danskere skulle været kommet i problemer.