Udland

20 gidsler dræbt på restaurant: Japanere og italienere blandt de døde

Jihadister i Bangladesh hakkede udenlandske gidsler til døde, mens lokale borgere slap med livet i behold.

26 mennesker er dræbt i forbindelse med et angreb på en café i Bangladeshs hovedstad, Dhaka - deriblandt seks gidseltagere, oplyser en talsmand for hæren.

De fleste dræbte er italienere og japanere.

Det var et voldsom syn af de døde, der mødte politifolkene, da de formodede jihadister var nedkæmpet lørdag morgen.

- Alle de 20 gidsler, der blev dræbt, var udlændinge, siger talsmanden.

- De fleste af dem er brutalt blevet hakket til døde med skarpe våben, siger han videre.

Den militante organisation Islamisk Stat tog allerede fredag aften skylden for angrebet på cafeen. Stedet har været et populært samlingspunkt for diplomater, udlændinge og middelklassefamilier.

Hasnat Karim befandt sig sent fredag aften på cafeen, Holey Artisan Bakery, sammen med sin kone og to børn for at fejre en fødselsdag, da islamisterne stormede stedet.

Han fortæller til avisen The Daily Star, at gidseltagerne tvang gæsterne til at fremsige et vers fra Koranen. De, som kunne, reddede livet.

- De bevæbnede mænd var ikke hårdhændede over for Bangladesh-borgerne. De kom endda med natmad til dem, siger han.

Men de øvrige gæster "blev tortureret", fortæller han.

Bangladeshiske embedsmænd fortæller, at gidseltagerne havde råbt "Allahu akbar" - Gud er stor - da de stormede spisestedet.

Italienske medier skriver, at syv italienere befandt sig indenfor, da caféen blev stormet. Flere af dem arbejdede i tekstilindustrien i Bangladesh.

Tidligt bekræftede Islamisk Stat gennem sit eget nyhedsbureau Amaq, at gruppen stod bag angrebet på caféen. Amaq skrev på det tidspunkt, at 20 var dræbt. Det kunne tyde på, at de mange udlændinge blev henrettet allerede tidligt i det 10 timer lange gidselforløb.