Udland

Verdens næststørste diamant blev en fuser

Forventningen var, at en diamant på størrelse med en tennisbold skulle have været blevet verdens dyreste, men sådan gik det ikke.

1109 karat. På størrelse med en tennisbold. 70.000.000 amerikanske dollars. Sådan lyder opskriften på verdens andenstørste diamant, Lesedi La Rona, som auktionshuset Sotheby’s i London havde håbet på at gøre til verdens dyreste diamant. Sådan gik det ikke.

Det højeste bud ved auktionen i den britiske hovedstad lød på 61 millioner amerikanske dollars – eller cirka 409 millioner danske kroner – og det var et stykke under minimumsprisen, og derfor blev diamanten ikke solgt.

- Desværre blev Lesedi La Rona ikke solgt, men det er en pragtfuld sten, og den går ned i historien som en af de største sten, der nogensinde er blevet fundet, siger auktionshuset i en pressemeddelelse.

Det er en pragtfuld sten, og den går ned i historien som en af de største sten, der nogensinde er blevet fundet.

Sotheby’s

Dyrere end verdens dyreste diamant

Verdens hidtil dyreste diamant blev solgt i maj 2016, hvor auktionshuset Christie’s solgte en Oppenheimer Blue med 14,62 karat for 57,5 millioner amerikanske dollars – eller cirka 386 millioner danske kroner.

Selv om Lesedi La Rona altså opnåede højere bud end verdens dyreste diamant, undlod auktionshuset at sælge den til underpris. Det er uvist, om ejerne, Lucara Diamond Corp., sætter diamanten til salg igen på et senere tidspunkt.  

Lesedi La Rona blev opdaget i november 2015. Den blev fundet i en diamantmine i det afrikanske land Botswana, der udvinder mindst 20 millioner karat om året.

Største diamant i 100 år

Den ekstraordinære diamant er den største, der er fundet i mere end 100 år.

Auktionshuset havde håbet at sælge diamanten til en velhavende køber, men det lykkedes ikke.

Det London-baserede auktionshus giver noget af skylden til de ustabile aktie- og finansmarkeder, der præger Storbritannien efter landets farvel til EU.   

Se videoen øverst i artiklen.

Vil du se mere om diamantminerne i Botswana, hvor verdens andenstørste diamant blev fundet, kan du se TV 2-programmet Størst med Peter Ingemann om verdens største diamantmine: