Udland

Nationaliteterne på de tre selvmordsbombere i Istanbul er offentliggjort

Der er sat nationalitet på de tre selvmordsbombere, der tirsdag aften stod bag selvmordsattentat i Istanbul.

Ifølge Reuters har officielle tyrkiske kilder nu oplyst, at de tre selvmordsbombere, der tirsdag aften stod bag attentat i Atatürk-lufthavnen i Istanbul er fra Rusland, Usbekistan og Kirgisistan.

I alt blev mindst 43 personer dræbt og over mindst 230 mennesker såret ved angrebet.

De tyrkiske myndigheder har efter angrebet i Istanbul gennemført en række razziaer i Istanbul og Izmir og anholdt i alt 16 personer, tre af dem udlændinge. Flere mistænkes for at være medlemmer af terrorgruppen Islamisk Stat (IS).

Den tyrkiske indenrigsminister siger torsdag, at "beviser peger i retning af at IS er ansvarlig".

Ifølge Ritzau har den tyrkiske avis Hurriyet tidligere skrevet, at den ene af angriberne er en tjetjener, der kom til Istanbul fra Raqqa i Syrien.

BBC citerer flere nyhedsbureauer, som skal have navngivet en af de tre som Osman Vadinov, som i 2015 skal have krydset grænsen til Tyrkiet fra Raqqa, en af IS' højborge. Han menes at stamme fra Kaukasien i Rusland.

IS har endnu ikke påtaget sig skylden for angrebet i tirsdags.

 Ifølge Sky News har Tyrkiets premierminister Binali Yildrim afsløret at de tre gerningsmænd først blev afvist i sikkerhedskontrollen i lufthavnen.

- Da gerningsmændende ikke kunne passere scannerne og politi- og sikkerhedskontrollerne, vendte de om, tog deres våben ud af deres kufferter og åbende ild ved sikkerhedskontrollen, har Binali Yildrim sagt ifølge Sky News.