Udland

Tyrkiet: Dødstallet stiger - mange udlændinge blandt de dræbte

Dødstallet efter tirsdagens terror-angreb i Tyrkiet stiger.

Antallet af dræbte ved angrebet på lufthavnen i Istanbul tirsdag er på 42, mens 239 blev såret. Det oplyser en tyrkisk guvernør ifølge Reuters. 13 udlændinge er dræbt.

Blandt de dræbte er der fem saudiarabere og to irakere, en kineser, en jordaner, en tuneser, en usbeker, en ukrainer og en iraner, siger tyrkiske embedsmænd.

109 af de sårede er udskrevet fra hospitaler.

Ved angrebet åbnede tre selvmordsbombere først ild, hvorefter de sprængte sig selv i luften. De tyrkiske myndigheder siger, at det øjensynligt er Islamisk Stat, som står bag.

En af angriberne åbnede ild med et automatgevær, hvilket fik folk i terminalens afgangshal til at kaste sig ned og søge dækning eller forsøge at flygte.

Efter få skudsalver udløste de tre mænd deres sprængstoffer i eller ved ankomsthallen, som lå en etage nedenunder.

Politifolk affyrede skud i forsøg på at stoppe to af angriberne, inden de nåede frem til en sikkerhedskontrol i ankomsthallen, men de var ude af stand til at forhindre de voldsomme eksplosioner.

Tv-billeder viste en betjent, der forsøgte at tvinge en af gerningsmændene ned på gulvet i lufthavnen. Men bombemanden udløste sine sprængstoffer, og tv-billederne druknede i røg og flammer fra eksplosionen.

Atatürk-lufthavnen, der ligger vest for Istanbul, er med omkring 60 millioner rejsende om året den største i Tyrkiet og den tredjestørste i Europa. Kun Heathrow i London og Charles de Gaulle i Paris betjener flere passagerer.

- Angrebet er en ond, planlagt terrorhandling, siger Tyrkiets premierminister, Binali Yildirim.

Flyvninger til og fra Atatürk-lufthavnen i Istanbul er genoptaget natten til onsdag.

I de seneste måneder er sikkerheden ellers blevet skærpet i den tyrkiske millionby. Det er sket som reaktion på en række bombeangreb, som enten Islamisk Stat eller militante kurdiske grupper har påstået at stå bag.

I marts blev mindst 34 mennesker dræbt, da en bilbombe gik af i Ankara.