Udland

Selvmordsbombere brugte panik til at komme ind i Atatürk

Én mand sprængte sig selv i luften udenfor, så de andre to kunne passere kontrollen, siger premierminister.

Tyrkiets premierminister siger på et pressemøde onsdag, at en af de tre selvmordsbombere fra angrebet på Istanbuls Atatürk-lufthavn tirsdag aften skabte en afledningsmanøvre uden for bygningen, hvormed de andre to kunne komme ind.

Det skriver nyhedsbureauet AP på Twitter.

- Da det ikke lykkedes terroristerne at komme forbi sikkerhedskontrollen på grund af skannere og politi, kom de tilbage og tog deres våben ud af kufferterne og åbnede ild mod tilfældige, som stod ved sikkerhedskontrollen, siger premierminister Binali Yildirim.

- Én sprængte sig selv i luften udenfor. De to andre udnyttede den panik, der var opstået under skyderiet, til at komme ind i bygningen og sprænge sig selv i luften.

13 udlændinge blandt de dræbte

Antallet af dræbte efter angrebet er nu 43, mens 239 blev såret. De fleste dræbte er tyrkere, men også 13 udlændinge er dræbt.

Blandt de dræbte er fem saudiarabere, to irakere, en kineser, en jordaner, en tuneser, en usbeker, en ukrainer og en iraner, siger tyrkiske embedsmænd.

109 af de sårede er udskrevet fra hospitaler. Imens modtager 41 mennesker fortsat intensiv behandling. Det oplyser den tyrkiske sundhedsminister.

Atatürk-lufthavnen, der ligger vest for Istanbul, er med omkring 60 millioner rejsende om året den største i Tyrkiet og den tredjestørste i Europa. Kun Heathrow i London og Charles de Gaulle i Paris betjener flere passagerer.