Fanget på video: Tre anholdt for grov racisme efter Brexit

Tre gerningsmænd er anholdt for at råbe racistiske skældsord efter en mørklødet mand på en sporvogn.

Tonen i den engelske debat har været hård op til afstemningen om det fortsatte medlemskab af EU. Indvandring fra andre europæiske lande har fyldt meget i Brexit-debatten, og der har de seneste uger været meldt om en stigning i antallet af racistiske tilråb mod for eksempel østeuropæiske arbejdere, der befinder sig i Storbritannien.

Seneste overgreb foregik ombord på en sporvogn i den engelske by Manchester, hvor tre unge mænd råbte racistiske bemærkninger efter en mørklødet mand i vognen. De forlanger, at han skal stå af toget og ”tage tilbage til Afrika”.

Det hele kulminerer med, at de smider øl på ham.

Hele overgrebet blev filmet af en af de andre passagerer og kan ses i toppen af artiklen.

Politiet i Manchester har efter en efterlysning nu anholdt tre mænd på 16, 18 og 20 år. De vil blive tiltalt for racisme.

En hård valgkamp

Den konservative Sayeeda Warsi skiftede under valgkampen side fra EU-modstand til EU-tilhænger.

Det gjorde hun, efter at Nigel Farage, en af lederne af kampagnen for at trække briterne ud af EU, lancerede en plakat, der viser flygtninge på vej ind i Europa. Plakaten bærer overskriften "Bristepunktet".

- Den plakat var så at sige bristepunktet for mig. Jeg kan ikke længere støtte dette. Er vi beredte på at fortælle løgne, sprede had og fremmedfrygt bare for at vinde et valg? Det er jeg ikke, sagde Sayeeda Warsi til The Times.

Warsi er tidligere minister i den afgående premierminister David Camerons regering.

Kampagnen for at trække briterne ud af EU kom også under beskydning, efter at det EU-positive parlamentsmedlem Jo Cox, der var kendt for sin støtte til flygtninge, blev skudt og dræbt - tilsyneladende af en nationalist.

Exit stopper ikke indvandring

Dan Hannan, der er konservativt parlamentsmedlem og en del af ledelse af den gruppe, der kæmpede for at folkeafstemningen skulle ende med et britisk exit, afviser, at der skulle være nogen sammenhæng mellem EU-kampagnen og stigningen i racistiske overgreb.

Og han understreger samtidig, at indvandringen vil fortsætte.

- Ærligt talt, hvis seerne hjemme i stuerne tror, at de nu har stemt sådan, at der vil være nul indvandring af EU, så vil de blive skuffede, fortalte han på BBC dagen efter valget.

Selv om mange vælgere fik et andet indtryk under valgkampen, var han hurtigt til at understrege, at migrationsstrømmene meget vel kan fortsætte på samme niveau også efter en udmeldelse af EU.

Mange af de indvandrere, der lige nu er bosat i Storbritannien, stammer fra Polen. Og det er dem, manges vrede er rettet imod.

Søndag morgen blev der malet racistisk graffiti på indgangsdøren til et polsk kulturcenter i London.