Brexit

Cameron venter - vil ikke udløse exit-paragraf nu

Beslutningen om at aktivere artikel 50 er en beslutning, som kun Storbritannien skal tage, siger Cameron.

Den britiske regering vil ikke på nuværende tidspunkt aktivere artikel 50 i Lissabontraktaten, som er den såkaldte exitparagraf, der udløser forhandlinger om udtrædelse af EU, det siger premierminister David Cameron i en tale til det britiske parlament mandag.

Han tilføjer, at beslutningen om at aktivere artikel 50 er en beslutning, som kun Storbritannien skal tage.

- Dette er en suveræn beslutning, og det vil være Storbritannien og kun Storbritannien, der tager den beslutning, siger Cameron.

Exit bliver ikke nemt 

Han erkender, at det ikke bliver nemt for Storbritannien, når landet træder ud af unionen.

Men premierministeren erklærer samtidig sin fulde tillid til de britiske finansinstitutioner. Han siger, at der ligger solide planer klar for et EU-exit, som har til formål at modvirke den økonomiske usikkerhed, en udtræden af EU vil medføre.

Samtidig siger Cameron, at både han og regeringen er indstillet på, at resultatet af folkeafstemningen torsdag skal respekteres og sættes i værk hurtigst muligt, selv om han ikke selv mener, at flertallets beslutning er det bedste for Storbritannien.