Brexit

Farage til TV 2: Pundets fald betyder intet - I fatter ikke valutamarkeder

Det historiske fald for det britiske pund bekymrer ikke Nigel Farage, der har kæmpet for et farvel til EU.

På dagen, hvor Storbritannien har stemt for at forlade EU, har det britiske pund haft sit største fald nogensinde.

For første gang siden 1985 er pundet mindre end 1,35 dollars værd og også over for euroen har valutaen haft et stort dyk. Det britiske farvel ventes at skabe panik på aktiemarkeder verden over, men ikke hos Nigel Farage.

- At pundet svinger betyder ingenting. Jeg foretrækker i hvert fald svingende valutaer frem for fastlåste som euroen, siger det britiske europaparlamentsmedlem og UKIP-formanden til TV 2.

- I fatter ikke valutamarkeder, gør I?

Pundet steg pludseligt torsdag aften, da prognoser svingede mod, at briterne ville blive i EU. Derfor har Nigel Farage, der har kæmpet hårdt for Brexit, ikke ondt af dem, der har mistet penge.

- Det er kortsigtede markedsspekulanter. De troede, at det ville blive 'remain', og det gjorde det ikke. Surt for dem, siger han.

Vil det sige, at du er glad for det her resultat? At pundet falder?

- Glad? Men det steg jo i går. I fatter ikke valutamarkeder, gør I? Kom tilbage til mig, når I gør, lød det kontante svar fra Farage.

Det store fald kan ramme den britiske økonomi hårdt på længere sigt. Den danske afdeling af Nordea mener eksempelvis, at Storbritannien kan blive kastet ud i en recession.

Nigel Farage har selv arbejdet i det finansielle system i mange år.