Brexit

Britiske bookmakere satser på fortsat EU-medlemskab

Flere britiske bookmakere tror på, at det bliver et ja fra briterne til at blive i EU ved afstemning torsdag.

Britiske bookmakere sætter deres penge på, at Storbritannien efter folkeafstemningen torsdag fortsat er medlem af EU.

En række bookmakerfirmaer vurderer i hvert fald, at der er størst chance for et fortsat britisk EU-medlemskab. Eksempelvis har de største på markedet, Betfair, onsdag aften igen skruet op for sandsynligheden for, at briterne torsdag stemmer for at blive i EU.

Ifølge Reuters vurderer Betfair, at sandsynligheden for et flertal for at blive i Den Europæiske Union er på 78 procent.

Formuer på spil

Tidligere på aftenen oplyste selskabet, at det har modtaget bud om afstemningens udfald for knap 60 millioner euro. Det svarer til godt 446 millioner kroner.

Og trods meningsmålinger, der viser dødt løb forud for afstemningen, føler Betfair sig overbevist om, at briterne torsdag vælger at bakke op om fløjen, der kæmper for at blive i EU.

- Jeg ville blive helt paf, hvis de britiske vælgere stemmer for at forlade EU, siger Barry Orr, talsmand for Betfair, til AFP.

Også bookmakeren William Hill vurderer, at de fleste briter vil sætte kryds ud for "bliv", når de står i stemmeboksen. Her er sandsynligheden blevet sat til 76 procent.

Et firma er uenig

Hos Ladbrokes er Matthew Shaddick, der står i spidsen for bookmakerens politiske væddemål, en smule mere forsigtig.

Skulle han selv lægge penge på bordet, ville han satse på et britisk farvel til EU.

- Jeg tror fortsat, at bliv-kampagnen er den mest sandsynlige vinder. Men der er tilstrækkelig usikkerhed forbundet med denne afstemning til at få mig til at tro, at outsiderne har en bedre chance, end oddsene giver indtryk af, skriver han ifølge AFP i en artikel for avisen Daily Telegraph.