Udland

Svensk politiker i modvind: Skød og spiste hanløve

En svensk politiker er kommet i modvind, efter han har poseret på billeder med en død løve, som han har skudt under en jagt i Sydafrika.

Den svenske politiker Angelo Vukasovic er kommet i strid modvind, efter billeder er dukket op, hvor han poserer med flere døde dyr under en jagtrejse i Afrika.

De kontroversielle jagtbilleder begyndte i weekenden at cirkulere på sociale medier, skriver den svenske avis Aftonbladet.

Især billedet, hvor Angelo Vukasovic poserer med en død hanløve har fået folk op i det røde felt.

”Hvorfor helvede skyder man et dyr bare for at have det som trofæ”, skriver en vred Facebook-bruger.

- Jeg spiser de dyr, jeg skyder

Angelo Vukasovic er kasserer for Sverigedemokraterna i byen Nybro. Han siger til Aftonposten, at han sælger jagtrejser og at billederne, hvor han poserer med de døde dyr, er taget i Sydafrika.

- Jagten på visse dyr gavner menneskerne – og tilmed dyret. Før var det forbudt at jage næsehorn, men nu har de pludselig tilladt det, og det er der en grund til, siger Vukasovic til avisen.

Han fortæller videre, at han udelukkende arrangerer jagter i afspærrede områder, hvor dyrene har haft et langt og godt liv.

- 80 procent af alle de dyr jeg har skudt, har jeg også spist. Det gælder også løven på billedet. Det bedste kød jeg nogensinde har spist, og kommer til at spise, er giraf, fortæller Vukasovic.

En amerikansk tandlæge fik folks vrede at føle, da han i juli i fjor skød og dræbte hanløven Cecil. Tandlægen Walter Palmer havde betalt 50.000 dollar for at skyde dyret, som ulovligt blev lokket ud af nationalparken Hawange i Zimbabwe – hvorefter den blev skudt.