Udland

Gensyn med fisken, du ikke vil lave til sushi: Dory slår alle rekorder

Den elskelige Pixar-skabte fisk Nemo har fået sig en mindst ligeså elskværdig efterfølger, nemlig Dory - der har slået alle rekorder.

Du husker nok den Oscarbelønnede animationsfilm 'Find Nemo' fra 2003, der handler om klovnfisken Marlin, der lever alene med sin søn, Nemo, i det varme, tropiske vand ved Great Barrier Reef. Nu har efterfølgeren, 'Find Dory', haft verdenspremiere i USA – og filmen har sat ny åbningsrekord.

Henover weekenden har filmen inkasseret omkring 136 millioner dollars fra i alt 4305 biografer. Dermed slår 'Find Dory' den amerikanske tegnefilm 'Shrek den Tredje', der i 2007 solgte billetter for cirka 122 millioner dollars. Før den ligger 'Toy Story 3', der var Pixars hidtidige rekordholder med cirka 110 millioner dollars. Det skriver USA TODAY.

Herhjemme får 'Find Dory' først premiere den 25. august. Verdenspremieren løb af stablen fredag den 17. juni – du kan se et lille sammenklip fra begivenheden i tweetet herunder:

Populær komiker er Dorys stemme

Det er igen den amerikanske komiker og tv-vært Ellen DeGeneres, der lægger stemme til den glemsomme fisk Dory. I 'Find Nemo' hjælper Dory Marlin med at finde den nysgerrige Nemo, som har forvildet sig på afveje.

Som atid har Disney sat eviggyldige temaer på dagsordenen. I 'Find Dory' er Nemo og Marlin som en ny lille familie for Dory, der har problemer med korttidshukommelsen.

Dory ved ikke, hvor hendes rigtige familie er, men da hun pludseligt begynder at drømme om sine forældre, begiver hun sig ud på en mission. Dory begynder at lede efter svar, da hun ønsker at kende sine rødder.

Søger man på hashtagget #FindingDory på Twitter, finder man hurtigt ud af, at alle elsker Dory. Også Ellen DeGeneres selv, der ikke lægger skjul på, at hun har glædet sig som et lille barn.

Akvarium fra virkelighedens verden

I 'Find Nemo', der omsatte for 7,9 milliarder kroner på verdensplan, er den nysgerrige fisk Nemo på grund af sin eventyrlyst havnet i en tandlæges akvarium i Sidney. Imens Nemo og de andre akvariefisk udtænker deres flugt fra tandlægens fangeskab, søger den overbeskyttende Marlin og den optimistiske Dory det store ocean tyndt.

Skal du have opfrisket hukommelsen, kan du herunder se traileren til 'Find Nemo', der havde premiere i 2003:

Nedenfor kan du læse mere om, hvilket akvarium fra virkelighedens verden, der har inspireret folkene bag 'Finding Dory': 

Den 16. juni åbnede et nyt Disneyland i Shanghai i Kina, hvor et storslået gallashow spillede magien i gang. Se med herunder: