Udland

Ny brasiliansk minister fedtes ind i oliesag og går af

På kun en måned har en sag om Brasiliens statslige olieselskab, Petrobras, kostet tre ministre posten.

Brasiliens vikarierende præsident, Michel Temer, har torsdag mistet sin tredje minister i sin kun en måned lange præsidentperiode. Det sker, efter at en bestikkelsesskandale breder sig i det brasilianske parlament.

Kilder tæt på præsidenten fortæller til nyhedsbureauet AFP, at minister for turisme Henrique Eduardo Alves har afleveret sin opsigelse, efter at et vidne har anklaget ham for at tage imod halvanden million real, der svarer til knap tre millioner kroner.

Minister anklaget for oliebestikkelse

Pengene kommer ad omveje fra det statslige olieselskab, Petrobras.

Alves er medlem af den konstituerede præsident Michel Temers centrum-højre parti, og han stiller sig op i rækken af ministre, der må gå af som følge af bestikkelsesanklager.

Før Alves var det minister for åbenhed Fabiano Silveira og minister for byplanlægning Romero Juca, der begge blev tvunget til at træde tilbage, efter at en lækket telefonsamtale forbandt dem til skandalen.

Massevis af korruptionsanklager

Temer og Alves er blandt omkring 20 politikere, der er blevet nævnt i den seneste omgang af anklager i den eksplosive skandale.

Sergio Machado, tidligere topchef for Petrobras' datterselskab Transpetro, siger ifølge AFP, at både Temer og Alves har bedt ham om penge i forbindelse med, at datterselskabet på ulovlig vis har trukket omkring to milliarder dollar, som svarer til omkring 13 milliarder kroner, ud af Petrobras.

Machado siger, at Temer har bedt ham om at donere 430.000 dollar til en af Temers allierede, der stiller op som borgmester i Brasiliens største by, São Paulo.

En stærkt påvirket Temer afviste beskyldningerne på nationalt tv torsdag aften lokal tid.

Brasilien er i forvejen kastet ud i politisk stormvejr, efter at Temer i maj overtog den brandvarme præsidenttjans efter den suspenderede Dilma Rousseff.

Hun står over for en rigsretssag for at manipulere offentlige budgetter i et forsøg på at skjule Brasiliens økonomiske problemer.