Udland

Jo Cox' mand efter drabet: Jeg vil kæmpe resten af livet mod hadet

Den dræbte politikers mand har udsendt en hjerteskærende pressemeddelelse.

Efter det 41-årige britiske parlamentsmedlem Jo Cox fra Labour tidligere torsdag blev skudt og stukket ihjel, har hendes mand skrevet en pressemeddelelse om den tragiske hændelse.

Brendan Cox skriver blandt andet, at han håber, at alle vil hjælpe med at kæmpe mod det had, som kostede hans hustru livet.

- I dag begynder et nyt kapitel i vores liv. Hårdere, mere smertefuldt, mindre glædeligt, med mindre kærlighed. Vores venner og familie vil kæmpe resten af livet for at elske og beskytte vores børn og kæmpe mod det had, som kostede Jo livet, skriver Brendan Cox blandt andet.

- Hun ville have ønsket to ting over alt andet lige nu. Dels at vores kære børn bliver badet i kærlighed og dels at vi alle forenes i kampen mod hadet, der dræbte hende.

Jo Cox blev valgt ind i det britiske parlament for Labour i 2015. Inden da arbejdede hun som humanitær medarbejder i Oxfam, ligesom hun også har været en del af gruppen Syriens Venner, og hun har siden efteråret ønsket, at Storbritannien skal gribe militært ind i landet for at undgå en humanitær katastrofe.

Jo Cox og hendes mand har sammen to børn på tre og fem år. Brendan Cox har lige som sin hustru arbejdet med politik, blandt andet som rådgiver for den tidligere britiske premierminister Gordon Brown.

Øjenvidner fortæller til Sky News, at det Jo Cox blev overfaldet og efterladt blødende på fortorvet i byen Birstall nær Leeds. Overfaldet fandt sted i nærheden af byens bibliotek, hvor flere hørte to skud blive affyret.

Politiet siger til Sky News, at en 52-årig mand blev anholdt efter overfaldet.