Han solgte våbnene til Orlando-terroristen: - Desværre var han ond

Manden der solgte våbnene til terroristen bag skudmassakren i Orlando står frem. Han er ked af, at våbnene blev solgt i hans butik.

Da Omar Mateen i starten af denne måned gik ind i en våbenbutik i byen Port Saint Lucie i Florida, havde han alle de påkrævede tilladelser og bestod et komplet baggrundstjek.

Det fortæller Ed Henson, ejeren af butikken, som solgte Omar Mateen en Glock pistol og en AR-15 semiautomatisk riffel, der blev brugt under angrebet mod en natklub for homoseksuelle i Orlando natten til søndag.

Våbenbutikkens ejer Ed Henson er pensioneret politimand, og han husker kun gerningsmandens besøg i butikken svagt.

- Desværre var han ond, og han valgte tilfældigvis vores våbenbutik. Der er ikke andet, jeg kan sige. Det er forfærdeligt, siger Ed Henson.

Våbenbutiksejeren Ed Henson er ked af, at Omar Mateens gerningsvåben blev solgt i hans butik.
Våbenbutiksejeren Ed Henson er ked af, at Omar Mateens gerningsvåben blev solgt i hans butik. Foto: Reuters

Den 29-årige Omar Mateen var amerikansk statsborger, født i New York af afghanske forældre. Natten til søndag udførte han det største masseskyderi i nyere amerikanske historie. På natklubben Pulse i Orlando dræbte Omar Mateen 49 og sårede 53 personer, inden han selv blev dræbt i en skudveksling med politiet.

Faktisk havde Omar Mateen flere gange været i forbundspolitiet FBI’s søgelys. Alligevel kunne han altså helt lovligt gå ind i Ed Hensons våbenbutik og købe våben til sit angreb.

Omar Mateen, gerningsmanden bag angrebet på en natklub i Orlando.
Omar Mateen, gerningsmanden bag angrebet på en natklub i Orlando. Foto: Twitter

- Jeg har set ham, jeg kan ikke sige, jeg kender ham. Så ville jeg lyve. Han er en kunde, der købte noget. Det er forfærdeligt, og jeg er ked af, at han valgte mit sted. Jeg ville ønske, han ikke havde valgt noget sted, siger ejeren af våbenbutikken Ed Henson.

Den amerikanske præsident Barack Obama har tidligere – uden held - foreslået et forbud mod semiautomatiske våben som eksempelvis AR-15-riflen, som Omar Mateen brugte under massakren.