Udland

3-årig søn reddet - far og mor dræbt: Gidseltager skudt af fransk politi

Et gidseldrama udspillede sig sent mandag uden for Paris. Politiet har skudt gidseltager, melder medier.

Et gidseldrama uden for Paris er tidligt natten til tirsdag overstået, efter at gidseltageren er blevet skudt af politiet, skriver AFP.

Forinden havde den ukendte person dræbt en civilklædt politibetjent med adskillige knivstik og efterfølgende forskanset sig i betjentens hus, hvor han tog den dræbtes hustru og søn som gidsler.

Ifølge franske medier er hustruen blevet fundet død, efter at politiet greb ind. Det er fortsat uklart, under hvilke omstændigheder hun er blevet dræbt.

Drengen, der er tre år gammel, er ikke kommet fysisk til skade. Han er dog i en tilstand af "chok", oplyser en fransk anklager.

Forhandlingerne mislykkedes

Den franske anklagemyndighed vil ifølge AFP indlede en efterforskning af drabene og gidselepisoden med henblik på at vurdere, om det var terrorrelateret.

Episoden udspillede sig i Magnanville nordvest for Paris. Drabet på den 42-årige politimand skete, da han ankom til sit hjem ved 21-tiden mandag aften. Her blev han overfaldet og stukket adskillige gange med kniv uden for huset, fortæller kilder til AFP.

Angiveligt forsøgte politiet at tale gerningsmanden ud af gidselsituationen, men det mislykkedes.

- Forhandlingerne mislykkedes. Beslutningen om at udføre et angreb blev taget herefter, siger Pierre-Henry Brandet, talsmand for indenrigsministeriet, ifølge AFP.

Motivet er endnu ukendt

Franske elitestyrker stormede huset og dræbte i den forbindelse gidseltageren.

Gerningsmandens motiv er endnu uklart, og indenrigsministeriet arbejder ifølge avisen Le Figaro på at fastslå hans identitet.

Ifølge AFP's kilder svor gerningsmanden dog troskab til Islamisk Stat i forbindelse med sin ugerning.