Sang og sendte sin mor en snap: Få timer efter fik hun et desperat opkald

- Jeg håbede sådan, at han var skudt i benet. Man kan overleve et skud i benet, siger moren til et af ofrene for masseskyderiet i Orlando.

Stanley Almodovar III sang og grinede i bilen, mens han og en ven kørte hen til natklubben Pulse i Orlando, Florida. Det så hans mor og mange af hans venner i en kort video, han delte på Snapchat få timer før sin død.

- Jeg ville ønske, at jeg stadig havde den video, så jeg kunne huske ham for evigt, siger hans mor, Rosalie Ramos, til den lokale avis Orlando Sentinel.

Den 51-årige mor forventede, at han ville komme sulten hjem fra en nat med drinks og dans med vennerne og havde derfor rørt en oste-tomat-dip sammen, som stod klar i køleskabet og ventede på ham.

Men Stanley kom aldrig hjem.

I stedet blev hendes søn et af de 49 ofre, der døde i masseskyderiet på natklubben i Orlando.

- Man kan overleve et skud i benet

Rosalie Ramos var gået i seng, da hun blev revet ud af søvnen af sin telefon ved 2-tiden.

- Kom. Skynd dig, råbte en kvinde desperat over telefonen.

Stanley Almodovar III's mor sprang i tøjet og kørte mod klubben i Orlando.

- Jeg håbede sådan, at han måske var blevet skudt i hånden eller benet. Man kan overleve et skud i benet, sagde hun.

Men Stanley Almodovar var blevet skudt tre gange og ramt på langt mere alvorlige steder: brystet, maven og i siden af overkroppen. Og selv om han var i live, da han kom frem til hospitalet, stod hans liv ikke til at redde.

Rosalie Ramos siger til den lokale avis, at hendes søn var en glad mand med et stort hjerte. At han gik meget op i sit hår og ofte gav det en en ny stil.

Før lørdagens fest havde han for eksempel farvet det.

Var få dage fra at fylde 24 år

Stanley Almodovar III studerede på Anthem College for at blive uddannet til et job i apoteksbranchen og arbejdede som assistent på et apotek ved siden af studierne.

Hans tante beskriver ham over for lokalavisen som et "fantastisk menneske med en smuk sjæl" og siger, at han havde en lovende fremtid foran sig. Det samme mener mange af de venner, der i skrivende stund efterlader hilsener og varme mindeord på hans facebookvæg.

Og en af hans veninder, Hazel Ramirez, siger til Washington Post, at han var "så stolt af den person, han var".

- Det var så let at være mig selv sammen med ham, siger hun.

Det forlyder, at Stanley var på toilettet, da skuddene begyndte at falde, og at han kom ud derfra og forsøgte at skubbe folk ud af skudsalvernes retning. Det siger en ung kvinde, han angiveligt var sammen med på det tidspunkt.

Stanley Almodovar III ville være blevet 24 år i denne måned.

Rosalie Ramos er ikke den eneste ulykkelige mor. Christine Leinonen fortæller, at hendes søns kæreste er blevet kørt såret til hospitalet:

- Jeg ved ikke, hvor min søn er. Der er ingen, som kan fortælle mig, hvor min søn er. Han sad sammen med sin kæreste, og kæresten er helt sikkert blevet skudt, siger hun her.

De værste masseskyderier i USA de sidste 30 år

 1. 2016

  1. Masseskyderi ved natklub i Orlando

   Flere detaljer mangler stadig at falde på plads, efter USA er blevet ramt af det værste masseskyderi i landets historie.

   Søndag nat lokal tid gik den 29-årige amerikanske statsborger Omar Mateen ifølge myndighedernes oplysninger til angreb mod natklubben Pulse for homoseksuelle i Orlando i delstaten Florida. Mindst 50 er bekræftet omkommet. Yderligere 53 er såret, flere i kritisk tilstand.

 2. 2015

  1. Terror i San Bernardino

   Den amerikanske Syed Farook og hans pakistanske hustru, Tashfeen Malik, skød og dræbte 14 personer på et handicapcenter i San Bernardino i delstaten Californien. De sårede yderligere 21 personer, og angrebet blev efterfølgende kaldt et terrorangreb af de amerikanske myndigheder. Ægteparret blev skudt under flugten - de var angiveligt hvervet af terrororganisationen Islamisk Stat.

  2. Studerende skyder ni mennesker

   1. oktober 2015 vælger en studerende ved Umpqua Community College i byen Roseburg i delstaten Oregon at skyde otte medstuderende og en lærer. Gerningsmanden omkommer i kampen mod det lokale politi.

  3. Charleston-skyderierne

   Blot få måneder inden skyderiet i Roseburg vælger en hvid mand at trække våben og skyde ni kirkegængere i en historisk set afroamerikansk menighed i Charleston. Dylann Roof bliver fanget og retsforfulgt.

 3. 2013

  1. Flådeofficer skyder kolleger

   Den tidligere reserveofficer i den amerikanske flåde, Aaron Alexis skyder og dræber 12 personer ved flådestationen, Navy Yard, i Washington DC. Yderligere tre bliver såret. Aaron Alexis bliver skudt af politiet.

 4. 2012

  1. Massakren på Sandy Hook

   I et af historiens værste skoleskyderier dræbte den unge Adam Lanza 20 elever og seks voksne på Sandy Hook Elementary School i Newtown i delstaten Connecticut. Lanza dræbte også sin mor, inden han tog livet af sig selv.

  2. Skyderi i biograf tog livet af 12

   Et par måneder forinden går den dengang 24-årige James Holmes ind i en biograf i Aurora i delstaten Colorado og begynder at skyde løs på publikum, som er i færd med at se en Batmanfilm. Han dræber 12 personer og sårer yderligere 58. Politiet anholder Holmes uden for biografen og han bliver senere idømt livstid i fængsel.

 5. 2009

  1. En psykiater fra den amerikanske hær tager i 2009 livet af 13 personer og sårer yderligere 32 ved militærbasen Fort Hood i delstaten Texas. Psykiateren blev efterfølgende dømt til døden for det, der er blevet kaldt det værste skyderi på en amerikansk militærbase nogensinde.

  2. Masseskyderi ved immigrationscenter

   I foråret 2009 tager en person livet af 13 personer foran et immigrationscenter i Binghamton-forstaden i New York. Han sårede fire andre, inden han skød sig selv.

 6. 2007

  1. Massakren på Virginia Tech

   En elev på Virginia Tech University i Blacksburg, Virginia, går amok med et skydevåben og dræber 32 personer, inden han skyder sig selv. Det var indtil 2016 det mest dødbringende masseskyderi i USA's historie.

 7. 1999

  1. Det mest omtalte masseskyderi

   To teenagedrenge dræber 12 klassekammerater og en lærer med skydevåben på Columbine High School i Littleton, Colorado, inden de tager livet af sig selv.

 8. 1991

  1. Masseskyderi i texansk resteaurant

   En mand i byen Kileen, Texas, skyder og dræber 23 personer i en restaurant, inden han dræber sig selv. Han sårede også 23 andre personer.

 9. 1986

  1. Postbud skyder 14 personer

   Et mandligt postbud skyder og dræber 14 personer og sårer seks andre på hans postkontor i Edmond i Oklahoma. Han begår efterfølgende selvmord.