GRAFIK: Terrorangrebet i Orlando minut for minut

49 mennesker har mistet livet i det, der beskrives som det værste masseskyderi i USA i nyere tid. Få et overblik over angrebet her.

Der begynder nu at tegne sig et billede af, hvordan angrebet på natklubben Pulse i Orlando udviklede sig natten til søndag.

49 mennesker mistede livet i det, der beskrives som det værste masseskyderi i USA i nyere tid. Flere end 50 personer meldes såret.

Alt tyder ifølge de amerikanske myndigheder på, at 29-årige Omar Mateen natten til søndag gik ind på natklubben, og åbnede ild mod menneskemængden med en semiautomatisk riffel af typen AR-15. 

Gerningsmanden blev dræbt, da politiet efter en timelang gidselsituation stormede natklubben og befriede op mod 30 gidsler.

Grafikken herunder viset natklubben - tryk på info-ikonerne for yderligere information:

Det ved vi om angrebet:

Klokken ca. 02.00 (lokal tid): 29-årige Omar Mateen, der er bosiddende i Fort Pierce (ca. 200 km fra Orlando) parkerer sin varevogn foran natklubben Pulse i Orlando, der er en bar for homoseksuelle.

02:02: Gerningsmanden trænger ifølge politichef John Mina ind i klubben med sit AR-15-gevær, en pistol og masser af ammunition. Omar Mateen begynder at skyde vildt omkring sig og rammer adskillige gæster.

På et tidspunkt går han kortvarigt ud af klubben igen. Her kommer det til skudveksling med en politibetjent, der arbejder på natklubben i sin fritid. To andre politibetjent dukker op på stedet, og begynder at skyde mod Omar Mateen.

Gerningsmanden flygter ind på natklubben igen, hvor han tager et endnu ukendt antal gæster som gidsler på toilettet.

2:09: Pulse poster et opslag på Facebook: ”Alle skal forlade Pulse og blive ved med at løbe”.

2:22: Omar Mateen ringer selv til 911 og sværger ifølge flere medier troskab til Islamisk Stat. Han nævner ved samme lejlighed terrorangrebet mod maratonløbet i Boston.

3:58: Politiet i Orlando sender et tweet for at advare borgerne i nærområdet: ”Skyderi på Natklubben Pulse. Flere sårede. Bliv væk fra området”.

5:00: Politiet planlægger en kontolleret eksplosion på ydersiden af muren til toilettet, hvor Omar Mateen ifølge vidneudsagn har forskanset sig med op mod 30 gidsler.

Eksplosionen mislykkes imidlertid og SWAT-specialstyrker bruger i stedet et armeret køretøj til at lave et hul i muren.

Adskillige gidsler bliver reddet ud af hullet, hvor også gerningsmanden forsøger at slippe ud. Han bliver skudt og dræbt på stedet af politiet.

5:05: Politiet i Orlando skriver på Twitter, at det høje brag på natklubben Pulse stammer fra en kontrolleret eksplosion.

5:53: I et tweet oplyser politiet i Orlando, at gerningsmanden nu er afgået ved døden.

Kilder: CNN, New York Times og Reuters.