Terror i Orlando

Hele verden begræder voldsom terrorhandling: Her er, hvad de siger

Flere steder verden over samles folk for at mindes de døde i masseskyderiet i Orlando. Her er det i Paris. GEOFFROY VAN DER HASSELT / Scanpix Denmark

Verden over reagerer i disse timer på den voldsomme terrorhandling i Orlando.

Tidlig søndag morgen åbnede en person ild på en natklub for homoseksuelle i Orlando i den amerikanske delstat Florida. Dødstallet er søndag aften oppe på 50 personer.

Reaktionerne strømmer ind, hvor både de amerikanske præsidentkandidater og Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V), er kommet med ord.

Barack Obama, USA's præsident:

 - Selv om det er tidligt i efterforskningen, kan vi sige, at det var et terrorangreb, siger Obama om attentatet i Orlando i Florida på et pressemøde.

 Den amerikanske præsident sagde i forbindelse med pressemødet, at det amerikanske flag skal flage på halvt af respekt for ofrene.

 Jens Stoltenberg, Natos generalsekretær:

 - Jeg fordømmer de frygtelige skyderier i Orlando, Florida. Jeg sørger med alle dem, der har mistet en elsket, LGBT-samfundet og det amerikanske folk. Mine tanker er også med alle, der er blevet såret i dette terrorangreb.

 - Terror og had kommer ikke til at ændre, hvem vi er. Nato-allierede kommer til at forblive forenet i kampen mod terror og i forsvaret på vores frie samfund.

Hillary Clinton, Demokraternes præsidentkandidat:

 - Jeg vågnede til frygtelige nyheder fra Florida. Mens vi venter på yderligere informationer, er min tanker hos de berørte til denne forfærdelige handling, lyder det på Clintons Twitter-profil.

Donald Trump, Republikanernes præsidentkandidat:

 - Jeg sætter pris på lykønskningerne om, at jeg havde ret i forhold til radikal islamistisk terror. Men jeg vil ikke ønskes tillykke. Jeg vil have styrke og hårdførhed. Vi skal tænke os godt om, skriver han ligeledes på Twitter.

Det var ikke alt, Trump havde at sige:

Rick Scott, Floridas republikanske guvernør, skriver på Twitter:

- Dette er angreb på vores folk. Et angreb på Orlando. Et angreb på Florida. Et angreb på USA. Et angreb på os alle.

Fra Vatikanet lyder det ifølge avisen The Guardian:

- Pave Frans tilslutter sig ofrene, de sårede og deres familie med medfølelse og bønner. Mens han tager del i deres ubeskrivelige smerte, overlader han dem til Herren, så de kan finde trøst.

- Vi håber alle, at veje bliver fundet, så man hurtigst muligt kan opklare årsagerne til denne forfærdige og absurde voldsgerning, som så dybt rammer ønsket om fred hos det amerikanske folk, lyder det fra en talsmand fra Vatikanet.

Benjamin Netanyahu, Israels premierminister:

- På vegne af Israels regering og de israelske indbyggere sender jeg vores dybfølte tanker til det amerikanske folk efter det kriminelle angreb på LGBT-samfundet i nat i Orlando.

- Israel står skulder ved skulder med USA i disse tragiske timer, tilføjer han.

Lars Løkke Rasmussen, statsminister:

I en udtalelse siger statsmiister lars Løkke Rasmussen, at:

- Det står nu klart, at vi i nat har været vidne til et modbydeligt angreb på retten til at være den, man er. På retten til at holde af den, man holder af. Alt for mange uskyldige mennesker har mistet livet i Orlando, fordi frisind og tolerance er blevet mødt med had.

Statsministeren skriver endvidere på sin Twitter-profil:

- Jeg er forfærdet over angrebet i Orlando. Lad os forenes i kampen for ligestilling. Mine tanker er med ofrene og alle de pårørende, skriver han på sin Twitter-profil.

Søren Pind (V), justitsminister:

 - Hvil i fred, lyder det fra ministeren på Twitter.

Tim Cook, administrerende direktør i Apple:

 - Vores hjerter går ud til ofrene til denne ubegribelige tragedie i Orlando, deres familier, og alle der, sørger med dem, skriver han på Twitter.