Donald Trump

Tidligere præsidentkandidat volder nye problemer for Trump

Igen stjæler Mitt Romney overskrifter med kritik af Donald Trump, som forsøger at samle Republikanerne om sig.

Republikanernes præsidentkandidat ved valget i 2012, Mitt Romney, siger i et interview med CNN fredag aften amerikansk tid, at han ikke kommer til at stemme på Donald Trump ved præsidentvalget i november.

- Præsidenter har indflydelse på vores nation. Racisme, hykleri og kvindehad, der siver ned fra præsidentembedet, vil være ekstremt farligt for karakteren og hjertet i USA, siger Romney ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er i amerikansk sammenhæng uhørt, at ledende figurer ikke vil bakke op om deres partis præsidentkandidat, og Romneys udmeldinger bliver beskrevet som et stort problem for Donald Trump, der har brugt de seneste uger på at prøve at samle Republikanerne om sit kandidatur.

Kritik fra flere sider i partiet

Paul Ryan, Republikanernes højest rangerede folkevalgte politiker, kritiserede tidligere på ugen Trump, for det han kaldte "definitionen på en racistisk kommentar".

Det skete, efter at Trump havde hentydet, at en føderal dommer i San Diego er uegnet til sit embede som følge af sine mexicanske rødder.

Det var et tilbageslag for Trump, der, før kommentaren faldt, havde mødtes med Ryan for at få hans opbakning. Det var lykkedes med hiv og sving, men kommentaren om dommeren skabte altså splid mellem de republikanske profiler og Donald Trump.

Mitt Romney siger, at han heller ikke vil stemme på Demokraternes formodede kandidat, Hillary Clinton, men den tidligere guvernør i delstaten Massachusetts siger, at han overvejer at stemme på kandidaten fra Det Libertarianske Parti, Gary Johnson.

De amerikanske vælgere går 8. november til stemmeurnerne og vælger deres præsident for de kommende fire år.

Den valgte kandidat vil blive indsat i embedet 20. januar til næste år.

Trump-generatoren ™

Få en personlig fornærmelse
Du skal indtaste navn, for at få en fornærmelse, dummy!

Trump-generatoren ™

Lyder det for langt ude? I virkeligheden er det meget tæt på, hvad virkelighedens

square to 16x9