Karryret dræbte mand: Nu sender restauranten undskyldning - med tilbud om dessert

Vi beklager manddrabet, men kunne vi friste med dessert?

Bare fordi, man skal sende en uforbeholden undskylding efter et dødsfald på sin restaurent, kan man jo godt sende lidt reklame med og få det bedste ud af situationen.

Sådan synes en restaurant, hvor ejeren, Mohammed Khalique Zaman, i maj blev dømt for manddrab, at tænke. I hvert fald har man krydret mailen med en lille opfordring til sidst.

Det skriver den den britiske nyhedsorganisation, ITV.

Temmelig skuffende

Restauranten solgte i 2014 takeaway til 38-årige Paul Wilson, der specifikt havde bedt om en ret uden nødder på grund af sin nøddeallergi. Men et pulverprodukt indeholdt peanuts, og det slog altså manden ihjel.

- Vi beklager oprigtigt overfor alle vores loyale kunder efter den massive presseomtale omkring vores navn og den temmelig skuffende dom over vores far, Mr Zaman. Der blev lavet fejl, og der er ingen undskyldning, men nu er det tid til at komme videre, skriver en af sønnerne, Emraz Zaman, i mailen.

Og her er det så, den tager en opsigtsækkende drejning.

- Vi er nu ved at lancere vores nye dessert, og vi har ansat en konditor fra London til at designe den. Vores filosofi, startet af vores grundlægger Mohammed Khalique Zaman, var, og er stadig, at vi skal levere kvalitet indenfor indisk kogekunst af højeste standard, skriver Emraz Zaman.

Og skulle de loyale kunder ikke være blevet overbevist, får den et ekstra hak til sidst.

- Med spændende smage og subtile aromaer vil vi ændre din opfattelse af indisk mad. Du vil opdage forskellene så snart maden ankommer.

Kunne blive syg af lugten

Lige siden Paul Wilson som 7-årig havde spist en chokoladebar og fået en allergisk reaktion, havde han altid været omhyggelig med at passe på nødder.

Wilsons mor har fortalt til BBC, at sønnen kunne få en allergisk reaktion blot ved duften af nødder.

- Han var altid meget, meget forsigtig, når han var på restaurant eller arbejdede, sagde moren Margaret Wilson til BBC.

I maj blev ejeren Mohammed Zaman så dømt for manddrab.

Anklageren fortalte, at Paul Wilsons instruktion om ikke at putte nødder i maden endda stod på låget af takeaway-retten. Samtidig sagde anklageren ifølge The Telegraph, at analyser af en tallerken i Paul Wilsons hjem viste, at det var peanuts, der havde dræbt ham.

Den dømte restaurantejer har hele tiden nægtet, at han havde ansvaret for Paul Wilsons død, men retten mente altså, at Mohammed Zaman skulle seks år i fængsel.