EM fodbold

Hooligans skaber igen kaos i Marseille: Politiet sætter ind med vandkanoner og tåregas

I to dage har det franske politi bekæmpet engelske hooligans med tåregas i Marseille. Nu er de i gang igen.

Lørdag aften klokken 21 spiller England sin første kamp ved EM-slutrunden, men landet har allerede fået overordentlig meget medieomtale de seneste dage af en helt anden - og væsentlig mere kedelig - grund.

Store grupper af britiske hooligans har nemlig raseret havnebyen Marseille, hvor den engelske trup skal spille sine indledende kampe.

Optøjerne har været så voldsomme, at det lokale politi har tyet til fuldklædte kampuniformer og tåregas for at dæmme op for balladen, men det ser altså ikke ud til at virke.

Den britiske journalist Emma Murphy er korrespondent i Frankrig for ITV News, og hun befinder sig i Marseille, hvor hun gennem hele dagen har fulgt optøjerne.

Optøjer er blevet værre

Hun er ikke i tvivl om, at det er blevet værre:

- Englændere, franskmænd og russere er involveret i urolighederne. Jeg har filmet mange ordentlige fans hele dagen. Det er igen en minoritet, der er skyld i optøjerne, skriver Emma Murphy på Twitter. 

Her har hun også lagt videoer op, hvor hun filmer optøjerne fra sit vindue.

Som det seneste er en konvoj med politiets vandkanoner ankommet for at få bugt med de rebelske hooligans.

De første sammenstød menes at være startet, da unge, lokale franskmænd angreb engelske fans, som havde samlet sig ude foran to barer i Marseille før englændernes kamp lørdag mod Rusland.

Briter skulle have råbt IS-tilråb

Marseille er en by med et stærkt islamistisk miljø, og en tredjedel af byens indbyggere menes at have muslimsk baggrund. Der er dog ingen meldinger om, at religiøse spændinger skulle være skyld i sammenstødet.

Der er dog uenigheder om, hvem der startede urolighederne. Ifølge The Telegraph har flere vidner hørt engelske fans råbe: "Vi elsker Islamisk Stat, det gør vi".