Udland

Populær kvindelig senator støtter nu også Clinton

Demokraten Elizabeth Warren har efter lang tids væven formelt omfavnet en demokratisk præsidentkandidat.

Den særdeles populære amerikanske senator Elizabeth Warren har givet Hillary Clinton sin formelle støtte frem mod præsidentvalget i november. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg er klar til at gå ind i denne kamp og give alt, jeg har, for at Hillary Clinton bliver den næste præsident i USA. Og jeg er klar til at sikre, at Donald Trump aldrig får en plads i Det Hvide Hus, siger senatoren fra delstaten Massachusetts i talkshowet "The Rachel Maddow Show."

Støtten kommer samme aften, som præsident Barack Obama også har givet Clinton sin officielle støtte i en video på hendes kampagnes YouTube-side.

Beskrevet som den vigtigste 

Warren er den sidste kvindelige senator fra Demokraterne, der omfavner Hillary Clinton, men hun bliver også beskrevet som den vigtigste.

Elizabeth Warren er i offentligheden kendt som en af topskikkelserne hos den progressive fløj i Det Demokratiske Parti, som også Hillary Clintons nærmeste modstander i kampen om at blive præsidentkandidat, Bernie Sanders, tilhører.

Hun har igen og igen talt imod Wall Streets indflydelse, og hun har som en af sine mærkesager at forny det politiske system og uddannelsessystemet, som hun mener tilgodeser de rige.

Vigtig støtte i forhold til forening

Hendes støtte til Clinton bliver derfor set som et vigtigt skridt på vejen mod at forene Demokraterne frem mod valget i november.

De seneste måneder har den populære senator taget kampen op mod milliardæren Donald Trump på Twitter, og det har medført stor mediebevågenhed og en storm af tweets fra hendes støtter mod republikaneren Trump.

Trump kalder hende for "akavet"

Trump har svaret igen med forsøg på at latterliggøre Warren, som han konsekvent har stemplet som "akavet".

Warren har ikke villet give sin støtte til nogen kandidater, mens kampen om at blive Demokraternes bud på en præsident stadig var i gang.

Flere amerikanske medier har i ugevis spekuleret i, om Elizabeth Warren, der også længe blev set som en mulig præsidentkandidat, kan blive Hillary Clintons bud på en vicepræsident.