Udland

Ny meningsmåling: Clinton slår Trump med 11 procentpoint

Den demokratiske kandidats forspring er vokset i den seneste måling af Ipsos for Reuters.

Den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton står muligvis med særdeles gode kort på hånden forud for præsidentvalget i USA til november. Det viser en ny Ipsos-måling for Reuters, der giver den tidligere førstedame et forspring på 11 procentpoint til republikanernes forventede kandidat Donald Trump.

Ipsos-målingen er - ligesom sin forgænger for en uge siden - en af de bedste målinger Clinton-kampagnen har set i denne valgkamp.

Til sammenligning viser et gennemsnit af alle målinger, som realclearpolitics.com har lavet, en føring til Hillary Clinton på 3,8 procentpoint. 46 procent af vælgerne ville ifølge målingen sætte deres kryds ved Hillary Clinton, hvis der var valg i dag, mens 34,8 procent ville støtte Donald Trump. 

Dermed er Hillary Clintons støtte vokset med fire procent siden en lignende Ipsos-måling i sidste uge, mens Donald Trumps støtte er vokset med 0,8 procentpoint. Den seneste uge har været travl for Hillary Clinton.

Mandag erklærede nyhedsbureauet AP hende som vinder af titlen som demokraternes forventede kandidat. Formelt skal hun udnævnes ved et konvent i juli. 

Tirsdag vandt hun primærvalgene i blandt andet Californien og New Jersey, ligesom hun ugen igennem har modtaget støtteerklæringer fra præsident Barack Obama, vicepræsident Joe Biden og den venstreorienterede senator Elizabeth Warren. Imens har den forventede republikanske kandidat, Donald Trump, brugt det meste af ugen på at diskutere om en dommer i en sag mod Trump University er upartisk på grund af dommerens mexicanske rødder. Svarene fra de 1276 respondenter i Ipsos-målingen er hentet ind gennem hele ugen.

Den matematiske usikkerhed i målingen er 3,2 procent. De to kandidater kåres formelt som deres partis præsidentkandidat ved konventer i juli. Amerikanerne går til valg den 8. november.