Udland

Slået Sanders nægter at trække sig efter nederlag

Hillary Clinton har ifølge medier sikret sig Demokraternes nominering, men Sanders fortsætter sin kampagne.

Demokraternes Bernie Sanders fortsætter kampen for at blive sit partis præsidentkandidat. Det siger senatoren i en tale til sine støtter i Californien onsdag morgen dansk tid.

Det sker på trods af, at Hillary Clinton er blevet udråbt til sit partis formodede kandidat af både præsident Barack Obama og medier som CNN og Fox News.

- Næste tirsdag tager vi kampen op i det sidste primærvalg. Vi vil kæmpe hårdt for at vinde primærvalget i Washington DC, og så tager vi vores kamp for social retfærdighed hele vejen til Philadelphia, siger Sanders.

Kræver hjælp fra superdelegerede

Philadelphia skal huse Demokraternes partikonvent, hvor partiet officielt vælger en præsidentkandidat. Konventet finder sted mellem 25. og 28. juli.

Hillary Clinton opnåede allerede mandag den nødvendige opbakning fra Demokraternes delegerede til at blive partiets præsidentkandidat, rapporterede amerikanske medier.

Men selv efter Hillary Clintons sejre i primærvalg natten til onsdag, kræver hendes sejr, at hun får hjælp fra de såkaldte superdelegerede, der stemmer uafhængigt af, hvordan primærvalgene forløber.

Minimal mulighed for Sanders

Langt størstedelen af de superdelegerede har dog tilkendegivet, at de støtter Hillary Clinton. Der er derfor kun en minimal teoretisk mulighed for, at Bernie Sanders kan blive Demokraternes præsidentkandidat.

Sanders antyder også selv, at han fortsætter i ræset for at skabe fokus på sine mærkesager.

- Ægte forandring kommer altid fra bunden af samfundet. Vi fortsætter vores kamp, fordi den er vigtig. Men det vigtigste er, at republikanere fra den yderste højrefløj ikke kommer til at sidde i Det Hvide Hus. Og slet ikke Donald Trump, siger senatoren.