Donald Trump

Obama lykønsker Clinton med at få nominering i hus

Præsident Barack Obama har ringet til begge demokratiske kandidater. Han mødes med Bernie Sanders torsdag.

En historisk valgkamp har været med til at sikre tidligere førstedame og udenrigsminister Hillary Clinton den nødvendige opbakning fra Demokraterne til at blive partiets præsidentkandidat.

Det mener præsident Barack Obama, der i et telefonopkald har ønsket Clinton tillykke med støtten. Det oplyser Det Hvide Hus i en skriftlig meddelelse.

- Præsidenten har lykønsket tidligere udenrigsminister Clinton med at sikre de nødvendige delegerede, der skal til for at få nomineringen som Demokraternes præsidentkandidat i hus, lyder det.

- Hendes historiske valgkampagne har inspireret millioner og er en forlængelse af hendes livslange arbejde for middelklassens familier og børn, hedder det videre.

Det fremgår ikke af meddelelsen, om præsident Obama giver sin støtte til Clinton.

Tirsdag aften har præsidenten også haft fat i Demokraternes anden kandidat, Bernie Sanders.

- Præsidenten takkede Sanders for at aktivere millioner af amerikanere med sit engagement i emner som at bekæmpe økonomisk ulighed og lobbyisters indflydelse på vores politik, skriver Det Hvide Hus.

Det fremgår yderligere, at Sanders har bedt præsidenten om et møde. De to politikere skal derfor mødes torsdag.

Hillary Clinton har natten til onsdag dansk tid erklæret sig som Demokraternes præsidentkandidat. Det gjorde hun i en sejrstale til stor applaus fra sine støtter.

- For første gang i vores nations historie vil en kvinde blive præsidentkandidat for et af de to store partier, sagde Clinton.

Præsidentkandidaten kom også med et budskab til de vælgere, der har stemt på hendes nærmeste modstander.

- Til Bernie Sanders' støtter vil jeg gerne sige: Det føles aldrig godt, når man giver alt for en kandidat, der ender med ikke at vinde. Jeg kender den følelse. I har kæmpet godt, og nu må vi stå sammen, sagde Clinton med henvisning til, at hun i 2008 tabte kampen til Obama.