Udland

Chokoladekrig: M&Ms forbudt i Sverige

De to chokoladegiganter Marabou og Mars bekriger hinanden på det svenske marked.

Svenske M&Ms-elskere må begynde at hamstre. Marabou har nemlig vundet eneretten på at sælge chokoladekugler med peanuts i Sverige.

Striden mellem de to slikgiganter Marabou og Mars har stået på i flere år. Frem til 2009 rådede en form for våbentilstand, men da Mars, som står bag M&Ms, besluttede sig for at lancere Peanut M&Ms i Sverige, brød krigen ud i lys lue.

Svenske Marabou slæbte Mars i retten og vandt. Derefter har sagen været hele vejen i landsretten, hvor Marabou også fik ret, skriver Brandnews.

Dommen er faldet ud til Marabous fordel, fordi de var de første på det svenske marked.

To muligheder tilbage for Mars

Mars har nu to muligheder tilbage. Den ene er, at Mars kan benytte den smutvej, som landsrettens dom efterlader. Istedet for at markedsføre chokoladekuglerne under mærket m, kan Mars i stedet bruge M på både chokolade og forpakning. I så fald skal det multinationale selskab med en omsætning på over 200 milliarder kroner om året, tvinges til at bygge en særskilt produktionslinje kun til det svenske marked.

Den anden mulighed er at anke sagen til den sidste instans - Højesteret - og håbe på en sejr der, skriver Expressen.

Dommen har ingen indflydelse på det danske marked, så Peanut M&Ms kan fremover stadig langes frit over disken til de danske kunder. Det oplyser Mars til TV 2.