Cameron forlænger frist for valgtilmelding

16x9

Tidsfrist for registrering forlænges for britiske vælgere efter tekniske problemer med hjemmeside.

Den britiske premierminister, David Cameron, siger, at de britiske vælgere skal blive ved med at sørge for at blive registreret som vælgere forud for EU-folkeafstemningen den 23. juni, selv om tidsfristen officielt er udløbet.'

Tidsfristen forlænges, fordi der har været tekniske problemer med den hjemmeside, hvor vælgerne skulle registrere sig.

Den officielle tidsfrist udløb tirsdag aften.

- Hvis I ikke er registreret, og I gerne vil stemme ved denne EU-folkeafstemning, så skal I blive med at blive registreret som vælger, skriver Cameron på sin Twitterprofil.

Cameron advarer

Valgkommissionen har undskyldende forklaret, at systemet blev overbelastet og brød sammen tirsdag aften, da alt for mange ville registrere sig inden tidsfristens udløb.

Cameron advarer forud for den britiske folkeafstemning om fortsat EU-medlemskab om, at det kan splitte Det Forenede Kongerige ad, hvis briterne vender ryggen til det europæiske samarbejde.

Under en tv-debat tirsdag aften sagde Cameron, at han er bekymret for, at Skotland vil presse på for endnu en afstemning om selvstændighed, hvis EU's og Storbritanniens veje skilles.

Nej-siden vinder terræn

Kampagnen for at få Storbritannien til at træde ud af EU synes at have vundet terræn i de seneste dage. Den fløj, som er imod EU-medlemskabet, førte mandag i to nye meningsmålinger fra YouGov og ICM.

Bevægelsen mod et såkaldt brexit sker kun tre uger før folkeafstemningen, og både ja- og nej-siden er ved at optrappe kampen for at vinde tvivlerne for deres sag.

Bookmakere i London tror stadigt mere på, at de britiske vælgere vil stemme for at blive i EU.