Udland

11 dræbt af bombe i Istanbul - fire er anholdt

Angreb mod politibus i Istanbul i myldretiden dræber 11. Der er anholdt fire, der mistænkes for at have medvirket til

En bombeeksplosion har tirsdag morgen rystet et centralt område i den tyrkiske storby Istanbul og dræbt mindst 11 mennesker og såret 36, hvoraf tre er i kritisk tilstand. Fire mistænkte er anholdt.

Syv politifolk og fire civile er dræbt af bomben. 36 er såret, heraf tre meget alvorligt, fortalte byens guvernør, Vasip Sahin, på tyrkisk tv.

De anholdte er blevet ført til politiets hovedkvarter for at blive afhørt, skriver nyhedsbureauet Anadolu. 

Skete i turistområde

Eksplosionen skete nær et busstoppested i det centrale distrikt Vezneciler, som ligger nær byens historiske kvarter, hvor der er mange turister.

Ifølge lokale medier var der tale om en fjernstyret bilbombe, der blev udløst, da en politibus kørte forbi.

Mange ambulancer og flere slukningskøretøjer er sendt til området.

Ingen meldinger om hvem der står bag

Distriktet Vezneciler er et forretningsområde og hjemsted for Istanbuls universitet. Det ligger tæt på flere store turistmål som blandt andet Den Store Bazar.

Som en sikkerhedsforanstaltning har politiet lukket metrostationen Vezneciler.

Der er ikke umiddelbart meldinger om, hvem der står bag angrebet. Både militante kurdere, Islamisk Stat (IS) og radikale venstreorienterede grupper har stået bag lignende angreb i Tyrkiet i den seneste tid.

Otte dræbt i sidste måned

I sidste måned blev mindst otte mennesker, heriblandt flere soldater, såret, da en fjernstyret bilbombe rettet mod et militært køretøj eksploderede i Istanbul. Kurdistans Arbejderparti (PKK) tog skylden for angrebet.

12. januar blev 12 tyske turister dræbt i et bombeangreb i hjertet af Istanbuls turistområde. Myndighederne mener, at Islamisk Stat stod bag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Den militante gruppe menes ligeledes at stå bag et angreb 19. marts på Istanbuls store shoppinggade Istiklal. Her blev mindst tre israelere og en iraner dræbt.

Angrebene sker, mens Tyrkiet kæmper mod militante fra PKK, der har dræbt hundredvis af tyrkiske sikkerhedsstyrker i den sydøstlige del af landet.