Udland

Seks timers hård kamp bar frugt: Her kravler migranterne over hegnet til Spanien

Sejrsglæden var ikke at tage fejl af, da en gruppe migranter ramte spansk jord. Først brugte de dog mere end seks timer på at komme over et hegn.

Situationen langs den spansk-marokkanske grænse har ofte været tilspidset, når flygtninge og migranter forsøger at kravle over de hegn, der omgiver de spanske enklaver Ceuta og Melilla på Marokkos Middelhavskyst. 

Billederne øverst i artiklen viser ni migranter, der har heldet med sig og formår at kravle over det tre meter høje pigtrådshegn til spansk jord.

Selvom de søndag blev anholdt af spansk politi, er jublen stor – for de har nået deres mål, nemlig retten til et ophold i the Temporary Stay Center of Immigrant in Ceuta.

Tusindvis af subsaharianske migranter, der ønsker et bedre liv i Europa, opholder sig ulovligt i Marokko og forsøger at komme ind i den spanske enklave Ceuta. I håbet om engang at kunne nå hele vejen til det spanske fastland.

Flygtninge, migrant eller invandrer

  • Migranter:  Personer, som er brudt op og har sat sig i bevægelse. Årsagen kan være krig, fattigdom eller noget tredje.
  • Illegal indvandrer:  En person, der rejser ind i et land uden om myndighederne.
  • Asylansøger:  En person, der henvender sig til myndighederne og beder om asyl.
  • Afvist asylansøger:  Person, der får nej til asyl og derfor skal forlade landet, hvor vedkommende søgte om asyl.
  • Flygtning: En person, der har fået asyl, fordi vedkommende forfølges i sit hjemland. Personen får status som flygtning og får herefter særlige rettigheder.