Mindst 82 kvæstet af lyn på berømt tysk rockfestival: Nu spiller musikken igen

Den store tyske musikfestival Rock am Ring er klar til musik igen, efter at mange gæster blev ramt af lyn.

Arrangørerne af rockfestivalen "Rock am Ring" er klar med musik igen. De har holdt et møde med lokalregeringen i Rheinland-Pfalz lørdag eftermiddag og er blevet enige om, at festivalen fortsætter.

Koncerter har ellers været aflyst, efter at lynnedslag under et uvejr fredag aften kvæstede mange mennesker.

Tysk politi siger, at 82 mennesker kom til skade, 15 af dem alvorligt. Og det fik arrangørerne til at aflyse - specielt også fordi meteorologerne meldte om risiko for nyt voldsomt vejr.

Men ved 21.30-tiden lørdag skriver det tyske nyhedsbureau dpa, at der kommer rock igen. På programmet står blandt andet Red Hot Chili Peppers.

Det kraftige uvejr fredag i Rheinland-Pfalz betød, at alle optrædener blev afbrudt i halvanden time, og derudover blev en række af festivalens planlagte koncerter helt aflyst. Omkring 90.000 personer gæster den tre dage lange musikfestival på flyvepladsen i Mendig vest for Koblenz i det sydvestlige Tyskland.

Også lyn-ulykker sidste år

En talskvinde for arrangørerne afviste tidligere lørdag forlydender om, at man helt overvejer at aflyse resten af festivalen, fordi det ustabile vejr i området ser ud til at fortsætte.

Sidste år blev festivalen også ramt af lyn og torden. Her blev 33 personer ramt af lyn.

Blandt hovednavnene på Rock am Ring-festivalen i år finder man navne som Black Sabbath, Korn, Major Lazer, danske Volbeat og så altså også Red Hot Chili Peppers.

Rock am Ring er en del af en dobbeltfestival. Den bliver holdt på samme tid som Rock om Park ved Nürnberg, og de to festivaler har tilsammen 150.000 deltagere. Begge må ifølge Tysklands meteorologiske institut, DWD, indstille sig på, at uvejret fortsætter.