Udland

Store oversvømmelser lukker Louvre-museet

I Paris lukker det berømte museum Louvre torsdag og fredag som en foranstaltning under oversvømmelserne.

I Paris lukker det berømte museum Louvre torsdag og fredag for det tilfælde, at det bliver nødvendigt at evakuere en del af museets uvurderlige kunstværker grundet oversvømmelser i floden Seinen.

- Museet lukkes torsdag eftermiddag og forbliver lukket fredag som en foranstaltning i den nuværende situation.

- Der er ingen fare for offentligheden eller museets ansatte, men dette giver os mulighed for at evakuere visse kunstsamlinger, hvis det skulle blive nødvendigt, hedder det i en e-mail fra museets ledelse.

- Det er formålet at flytte kunstgenstande fra områder i museets kældre, som er udsatte under oversvømmelserne. Kunstgenstande vil blive flyttet til andre etager, hedder det videre.

Risiko for at undergrundsbanen oversvømmes

Myndighederne vurderer, at floden Seinen fredag vil nå op til det hidtil højeste niveau i denne her omgang.

Det vil være 5,6 meter. Det er lige under de seks meter, som vil betyde, at der er risiko for, at RER-undergrundsbanen i Paris oversvømmes. Det er dog under rekorden på 8,6 meter, som blev sat i 1910.

Også Musee d'Orsay, der ligger på den venstre side af Seinen i en bygning, der tidligere blev brugt som jernbanestation, har lukket torsdag og fredag på grund af oversvømmelserne.

Museet, der er mest kendt for sin store samling af kendte impressionistiske malere som for eksempel Claude Monet og Pierre-Auguste Renoir, er ifølge nogle eksperter mindre udsat end Louvre, som tidligere på ugen nedtonede risikoen for ødelæggelser.

Museerne har faste øvelser for at håndtere oversvømmelser, og hvis floden stiger hurtigt fredag har Louvre 72 timer til at bringe værker i kældrene i sikkerhed.

5000 mennesker evakueret

Flere af promenaderne langs Seinen er lukket. I Essone, der ligger syd for Paris, er næsten 5000 evakueret. Blandt dem er 2000 evakueret i Longjumeau, der ligger nær lufthavnen Orly syd for Paris.

Avisen Le Parisien skriver, at brandfolk har været på arbejde natten igennem i Nemours.

Efter fire dage med næsten konstant regnvejr er vandstanden høj, og der meldes om oversvømmelser i Loire-dalen og i områder sydøst for Paris.

Meteorologerne siger, at Frankrig netop har haft den hidtil største nedbørsmængde i maj, siden målingerne begyndte for 150 år siden.