20-årig fem år i fængsel for at forberede terror i Sverige

En ung mand er dømt for forberedelse af terrorhandling, efter at han købte materialer til en bombe.

En 20-årig mand, som havde anskaffet sig materialer til en bombe, er idømt fem års fængsel for forberedelse af terror. En retspsykiatrisk undersøgelse viser, at manden ikke har behov for pleje.

Derfor straffes den 20-årige med fængsel. Eftersom han er under 21 år, er straflængden nedsat fra seks til fem år. Manden blev varetægtsfængslet 11. februar under mistanke for at ville konstruere en bombe. 

Anklageren mener, at manden havde skaffet og opbevaret væsker med det formål at kunne detonere "en selvmordsbombe for at blive martyr".

 - Den strafbare handling, som var under forberedelse, ville kunne skade Sverige i alvorlig grad, siger anklager Ewamari Häggkvist i en kommentar inden dommen. 

Attunda tingsrätt skriver i en pressemeddelelse, at den 20-årige med blandt andet en trykkoger, stålkugler, acetone og andre materialer ville bygge en bombe. At han senere skilte sig af med trykkogeren og stålkuglerne betyder ikke, at "faren for et fuldbyrdet angreb var væk". 

I juni i fjor blev manden to gange stoppet i Tyrkiet, da han ifølge anklageren forsøgte at rejse ind i Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat. På daværende tidspunkt var det endnu ikke forbudt at rejse afsted som såkaldt syrienkriger.