Udland

16-årig pige voldtaget af 30 mænd: Da jeg vågnede, kunne jeg høre dem grine

En bestialsk gruppevoldtægt af en bare 16-årig pige har fået stemningen i Brasilien til at syde. Nu fortæller hun om ydmygelsen.

En 16-årig kvinde fortæller nu sin historie, efter hun blev voldtaget af flere end 30 mænd, der efterfølgende optog en video af den nøgne kvinde, mens de nedgjorde hende - og lagde videoen på nettet.

- Jeg faldt i søvn og vågnede et helt andet sted med en mand under mig, en oven på mig og to, der holdt mig nede. Mange mennesker omkring mig grinede af mig, og jeg var bedøvet og ude af den. Der var mange med våben, fortæller hun i et brasiliansk tv-interview.

På trods af videooptagelserne er der endnu ikke foretaget anholdelser i sagen, som har fået tusindvis af brasilianske kvinder på gaden for at protestere over den udbredte straffrihed for vold og overgreb mod kvinder i landet.

Venter på Guds straf

Lige som de mange demonstranter, har den 16-årige pige ikke meget tro på, at de skyldige får deres straf.

- Hvis jeg skal vente på retssystemet, så har de allerede vist, at det ikke kommer til at ske.

- Jeg venter på Guds straf. Den kommer måske sent, men den kommer altid.

Hun sætter dog pris på den store støtte fra andre kvinder i landet.

- Jeg vidste, at der ikke ville blive retfærdighed, og at jeg ville blive ydmyget. I begyndelsen ville jeg ikke engang fortælle min mor om det. Nu ved jeg, at det ville have været endnu værre, hvis jeg gik igennem det alene.

Voldtægter et problem i Rio

Overgrebet blev offentligt kendt, efter en af de mistænkte lagde en video af den nøgne, halvt bevidstløse pige på Twitter.

I videoen sviner flere mænd pigen til, mens de viser deres ansigter. En af mændene i videoen siger, at ”flere end 30 mænd gjorde hende gravid!” – twitterkontoen er siden blevet fjernet.

Efter overfaldet er hashtagget #EstuproNaoÉCulpaDaVitima, der på portugisisk betyder ’Voldtægt er ikke offerets skyld’, blevet brugt flittigt på de sociale medier.

Rio de Janeiro har længet kæmpet med overfald på kvinder. Ifølge rettighedsgrupper, der kæmper for Brasiliens kvinder, er gruppevoldtægter ikke en ualmindelig straf i områder, der domineres af kriminelle bander.