Spøgefugle narrede kunstinteresserede med et par briller

Det kan nogle gange være svært at finde ud af, hvad der er kunst - og hvad der ikke er.

Kan drengestreger være kunst? Det prøvede nogle unge spøgefugle at finde ud af i tirsdags under et museumsbesøg på San Francisco Museum of Modern Art.

Som en joke efterlod de et par briller på gulvet. Brillerne var bare et par helt almindelige briller, men flere af museumsgæsterne troede, at der var tale om en vaskeægte kunstinstallation.

Hvad er kunst - og hvad er ikke kunst?

Ifølge den 17-årige TJ Khayatan kom ideen, da de i gruppen, der besøgte museet, ikke var helt enige om, hvad der var kunst - og hvad der ikke var.

- Da vi først kom, var vi meget imponerede over kunsten, men da det kom til stykket, var der noget af 'kunsten', som ikke var så overraskende for nogle af os, siger han til BuzzFeed News.

Udstoppet dyr på gråt tæppe

Det var specielt et kunstværk, som TJ Khayatan beskriver som et 'udstoppet dyr på et gråt tæppe', der fik ham til at stille spørgsmålstegn ved, om der virkelig var tale om kunst. Derfor besluttede gruppen at lægge brillerne på gulvet for at se, om nogen ville tænke, at det var kunst, skriver The Telegraph.

Ifølge den 17-årige begyndte museumsgæsterne hurtigt at flokkes om brillerne og tage billeder af 'kunstværket'.

De spøgefulde mænd lagde oplevelsen ud på Twitter. Ifølge TJ Khayatan, der afviser, at der var tale om en afstandstagen fra kunsten, var det mest pinlige ved optrinnet at gå tilbage for at hente brillerne.