Kræver dødsstraf efter ni drab i South Carolina

16x9
Dylann Storm Roof Foto: POOL / Scanpix Denmark

Ifølge Reuters oplyser det amerikanske justitsministerium, at Dylann Roof, der er tiltalt for drab på ni, kræves dødsdømt.

Det amerikanske justitsministerium oplyser tirsdag, at man vil søge dødsstraf i sagen, hvor en hvid mand er tiltalt for at have dræbt ni sognebørn af afro-amerikansk oprindelse ved en historisk kirke i South Carolina juni sidste år. Det skriver blandt andet Reuters.

- Forbrydelsen og den skade den resulterede i, har medført denne beslutning, siger Statsanklager Loretta Lynch i en udtalelse.

Den tiltalte, Dylann Roof, er anklaget for 33 federale forbrydelser, blandt dem hadforbrydelser og våbenlovsovertrædelser ud over drab. Myndighederne anklager ham for at have racistiske synspunkter og mener han udså sig ofrene på grund af deres race.

Ifølge myndighederne havde den dengang 21-årige Dylann Roof siddet i kirken Emanuel African Methodist Episcopal Church, der ligger i Charleston i delstaten South Carolina, i omkring en time, inden han skød mod de mange afroamerikanere, der var samlet for at bede.