Udland

Terror-ramt band droppet af to festivaler efter anklager mod spillested

Forsangeren fra det amerikanske band Eagles of Death Metal anklager Bataclan for at sjuske med sikkerheden.

Eagles of Death Metal er blevet droppet fra to festivaler, efter deres forsanger endnu en gang har sendt alvorsord af sted mod arrangørerne af deres koncert i Paris under novembers terrorangreb. Det skriver BBC.

Jesse Hughes mener nemlig, at det kendte spillested Bataclan er ansvarlig for, at terrorister slap ind og begyndte at skyde omkring sig under bandets koncert i Paris under terrorangrebene i november, hvor 90 personer døde.

Forsangeren Jesse Hughes foreslog i marts, at nogle af sikkerhedsvagterne på forhånd kendte til angrebene. Og selv om han undskyldte bagefter, har han nu gentaget anklagerne.

- Der er ingen tvivl om, at terroristerne allerede var inden for. Og de måtte jo komme ind på en eller anden måde, sagde Jesse Hughes til et magasin for en uge siden.

- Under skyderiet løb jeg udenfor og scenedøren var åben. Hvordan skete det?

Afviser forsangers anklager

Bataclan afviser hans kommentarer som injurierende.

Og efter Jesse Hughes kommentarer blev trykt i magasinet Taki har festivallerne Rock en Seine og Cabaret Vert droppet bandet fra deres line-up og sagt, at de er "uenige med Jesse Hughes seneste påstande".

Det er uklart, hvorfor Jesse Hughes har gentaget dem. Da han fremsatte de samme anklager i marts, var han ikke sen til at undskylde og sagde, at hans beskyldninger var ubegrundede, og at han bad om tilgivelse.

Men den kendte forsanger har sagt, at han efter tragedien på Bataclan, der kosteder deres merchandise-sælger Nick Alexander livet, har lidt af posttraumatisk stress-syndrom. Nick Alexanders ligsyn blev afsluttet i denne uge.