Udland

De første billeder af vrag af styrtet EgyptAir-fly er offentliggjort

Billederne dokumenterer, at det er dele af et EgyptAir-fly, der er fundet.

Billeder af vragrester fra det nedstyrtede EgyptAir-fly, der styrtede ned i Middelhavet på vej fra Paris til Kairo, er offentliggjort.

Det er den egyptiske hær, som har lagt fotodokumentationen ud.

Flyet styrtede ned natten til torsdag. I løbet af torsdag var der flere gange meldinger om, at der var fundet rester fra flyet. Det blev hver gang trukket tilbage. Fredag kom meldingen igen - og denne gang blev det bekræftet af det franske forsvarsministerium: Der var fundet et sæde, bagage og en kropsdel fra en passager.

Med billederne, der viser tydelige dele af flyet med EgyptAirs logo på, er enhver tvivl om fundet slået i jorden lørdag formiddag. Offentliggørelsen sker samtidig med, at franske havarieksperter har slået fast, at der var røgudvikling i flyet, før det styrtede i Middelhavet.

En omfattende eftersøgning efter flyet blev intensiveret kort før fundet. Både Egypten og Grækenland satte fly og flådefartøjer ind i eftersøgningen.

De fik støtte af franske enheder, og USA sendte et overvågningsfly for at hjælpe med operationen. 

Havarieksperter er i Egypten

Flyet fra EgyptAir forsvandt på sin rute fra Paris til Kairo mellem de græske øer og den egyptiske kyst tidligt torsdag morgen, uden at besætningen udsendte nødsignaler. 

Tre franske havarieksperter ankom tidligt fredag til Kairo. Egyptens præsident, Abdel Fattah al-Sisi, kondolerer i en erklæring familier og pårørende til ofrene for flystyrtet. 

USA's indledende undersøgelser af satellitfotos viser indtil videre ingen tegn på, at der skete en eksplosion om bord på EgyptAir-flyet. Det siger embedsmænd fra flere amerikanske agenturer til nyhedsbureauet Reuters.